Į naktinę pamainą – su drebuliu

Policija nusivylę viešbučių savininkai naktimis savo darbuotojams saugoti vis dažniau samdo privačias saugos tarnybas.

Atokiau nuo miesto centro ir pagrindinių gatvių įsikūrusiuose viešbučiuose naktį dirbti nesaugu. Konfliktai ir užpuolimai, net ginkluoti, čia kartojasi nuolat. Administratorėmis dirbančios moterys budėti dažnai paliekamos vienos. Atsitikus nelaimei, jos nebegali pasikliauti policija – patruliai neskuba gelbėti mirtinai išgąsdintų darbuotojų, aiškindami, kad už tokį menką atlyginimą netrukus visai nė piršto nejudins.

Smogė į galvą

Prieš kelias dienas už Naujosios turgavietės esančiame viešbutyje „Vėtra” ginkluotas peiliu vyras užpuolė naktį budėjusią administratorę. Tąkart mergina atsipirko tik išgąsčiu ir antausiu.

Apsvaigęs vyras administratorei smogė į galvą, kai ši atsisakė vykdyti jo reikalavimus nejudėti. Paslėptą pagalbos mygtuką paspaudusi klaipėdietė iškvietė policiją, tačiau patruliai, jos teigimu, važiavo per ilgai, o atvykę atšovė uždirbantys per mažai, kad skubėtų.

„Be to, vienas su panieka užsiminė, kad dabar dėl tokio menkniekio turėsiantis tampytis po teismus”, – apmaudo neslėpė ji.

Mergina aiškino, kad viešbutyje naktimis dirba tik moterys, paprastai jos budi po vieną. Esą po incidento ji, patyrusi šoką, turėjo dirbti toliau ir sulaukti ryto.

„Nebuvo labai jauku, visa drebėjau”, – prisiminė savo vardo neminėti prašiusi administratorė.

Samdys vyrus

Po šio išpuolio viešbučio savininkai ryžosi labiau pasirūpinti darbuotojų apsauga – buvo pasamdyta privati saugos tarnyba, planuojama apdrausti visus darbuotojus.

Viešbučio savininkė Vida Grigalienė sakė, kad nuo rugsėjo administratoriais turėtų pradėti dirbti vaikinai. Jie esą stipresni ir fiziškai, ir psichologiškai.

„Apmaudu, kad gyvename tokioje visuomenėje. Nebegalime pasikliauti policija. Nors dabar už apsaugą mokėsime daugiau, tačiau žinosime, kad sulauksime pagalbos. Juokingai skamba, kai policininkai aiškina, kad per mažai uždirba, kad neturi mašinų, kad mažėja darbuotojų”, – teigė ji.

Pavadino neišprususiais

Faktą, kad konfliktų ir užpuolimų pasitaiko ir kituose viešbučiuose, patvirtino ir Klaipėdos VPK Operatyvaus valdymo skyriaus viršininkas Igoris Ivanovas.

„Statistikos, kiek jų būna, nevedame, tačiau tokių iškvietimų sulaukiame, nors ir ne itin dažnai. Incidentų nutinka visur – ne tik viešbučiuose. Liaudis juk pikta”, – sakė pareigūnas.

I.Ivanovas negalėjo pasakyti, ar viešbučiams išties patikimiau samdytis privačią saugos tarnybą ir nedėti didelių vilčių, jog bus sulaukta tinkamos pagalbos iš policijos.

„Samdytis ar ne – kiekvieno pasirinkimas. Mes operatyviai vykstame pagal iškvietimus”, – teisinosi jis.

Paprašytas pakomentuoti atvejus, kai pareigūnai priekaištauja nukentėjusiesiems arba skundžiasi, kad dirba taip pat mažai, kaip jiems už tai mokama, I.Ivanovas teigė: „Tai – neišprususių žmonių kalbos. Jiems tarp policininkų – ne vieta. Kiekvienas žino, kur eina dirbti, ir kiek už tai mokama, tad gali rinktis.”

Kentė patyčias

Priekaištų policijai negailėjo ir Girulių viešbučio „Pajūris” administracija.

Šio viešbučio vardas dar visai neseniai mirgėjo kriminalinėse suvestinėse. Konfliktai čia dažniausiai kildavo tarp neblaivių svečių ir be apsaugos dirbusių administratorių. Neretai iš viešbučio automobilių stovėjimo aikštelės dingdavo geresni automobiliai, paprastai priklausydavę užsieniečiams.

„Pajūrio” vyriausioji administratorė Lina Pikelytė neneigė – incidentų pasitaiko iki šiol, tačiau jų kur kas mažiau.

„Nusprendėme nebeįsileisti girtų. Būdavo atvažiuoja vidury nakties, užsisako pirtį ar baseiną, nusiaubia barą, sulaužo kėdes. Dabar tokiems sakome, kad vietų nėra”, – aiškino L.Pikelytė.

Administratorės viešbutyje iki šiol naktimis dirba po vieną, tačiau prieš kurį laiką buvo pasamdyta saugos tarnyba.

„Neturime žmogaus, kuris nuolat budėtų prie durų, tačiau, reikalui esant, apsauga operatyviai atvyksta. Su policija būdavo kitaip – atvažiuodavo ir dar tyčiodavosi. Buvo atvejis, kai mūsų darbuotoją pareigūnų akivaizdoje tampė už plaukų, o policininkai stovėjo ir draugiškai šnekučiavosi su užpuolikų kompanija, žiūrėjo, kaip iš lentynų vagiamos prekės”, – tikino „Pajūrio” darbuotoja.

L.Pikelytė patvirtino, kad viešbučio patalpos įvairiems pobūviams nuomojamos iki šiol. Tokiais vakarais esą konfliktų, nors ir nereikšmingų, vis dar pasitaiko.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.