Latvija, sudariusi sienos sutartį su Rusija, praranda dalį savo žemių, bet ši sutartis būtina, teigia prezidentas

Latvijos prezidentas Valdis Zatleris įsitikinęs, kad, nors pasirašiusi sienos sutartį su Rusija, Latvija praranda dalį savo teritorijos, sudaryti šią sutartį būtina šalies ateities labui.
„Pasirašiusi sienos sutartį Latvija atiduos Abrenę. Mes turime suvokti, kad atiduodame Latvijos teritoriją, ir nereikia vadinti to kokiu nors kitu žodžiu… Sienos sutartį, kad ir kokia skausminga ji būtų latvių tautai, vis dėlto būtina sudaryti ateities labui”, – sakė prezidentas agentūrai BNS.

V.Zatleris taip pat pažymėjo, kad Latvija viena negali išspręsti pribrendusios problemos dėl didžiulių krovininių automobilių eilės Latvijos ir Rusijos pasienyje. „Jeigu jūs buvote prie sienos, suprantate, kad sienos sutartis būtina. Siena tapo Europos Sąjungos rytine siena. Latvija gali garantuoti, kad ji bus sutvarkyta, bet Rusija investuoja nedaug lėšų – neplėtoja automobilių kelių ir pasienio infrastruktūros. Viena Latvija išspręsti šių klausimų negali”, – sakė jis.

Latvija jau ratifikavo Latvijos ir Rusijos sienos sutartį, Rusijos Valstybės Dūma numato apsvarstyti jos ratifikavimo klausimą rugsėjo 5 dieną. Sienos sutartis įsigalios, kai abi šalys apsikeis ratifikavimo raštais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.