Vengrija suteikė prieglobstį 29 Gvantaname kalintiems kubiečiams

Vengrija suteikė politinį prieglobstį 29 kubiečiams, laikomiems Gvantanamo kalėjime, šeštadienį pranešė Vengrijos užsienio reikalų ministerija.
JAV pajėgos savo karinėje jūrų bazėje laiko jūroje sugautus 44 kubiečius. 17 iš jų tris savaites, iki penktadienio, buvo paskelbę bado streiką protestuodami dėl savo laikymo sąlygų ir reikalaudami leidimo patekti į Jungtines Valstijas, pranešė naujienų agentūra MTI.

Pranešime teigiama, jog Jungtinės Valstijos ieškojo šalių, kurios būtų pasirengusios priglobti kubiečius kalinius. Sužinoję, jog daugumą jų priims Vengrija, kubiečiai bado streiką nutraukė.

Vengrija pasiūlė prieglobstį 29 kubiečiams, už jų išlaikymą, žieminius drabužius ir kalbos kursus vienerius metus mokės Jungtinės Valstijos, užsienio reikalų ministeriją citavo MTI.

Pasak MTI, dar penki kubiečiai gaus JAV vizą, o likusieji toliau laukia šalies, kuri sutiktų juos priimti. Dauguma suimtų kubiečių yra opozicijos veikėjai, tad sugrąžinti į gimtąją Kubą būtų persekiojami.

Anksčiau kitos Centrinės Europos valstybės, tokios kaip Čekija, taip pat suteikė politinį prieglobstį Kubos piliečiams, pabrėžiama pranešime.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.