Rytų Kinijoje dėl potvynio po žeme įkalinta per 180 angliakasių

Šeštadienį pavojingiausią pasaulyje Kinijos kalnakasybos pramonę sukrėtė dar viena didelė nelaimė. Rytų Kinijoje dėl stipraus lietaus sukelto potvynio užtvindytose dviejose atskirose šachtose po žeme buvo įkalinta daugiau nei 180 angliakasių.
Naujienų agentūra „Xinhua” teigė, jog po penktadienio nelaimės buvo išgelbėti valstybinėje „Huayuan Mining Corp” kasykloje Šandongo provincijoje dirbę 584 kalnakasiai, tačiau pastangas pasiekti dar 172 nutraukė nesiliaujantis potvynis.

Dar devyni angliakasiai įkalinti netoliese esančioje „Minggong” kasykloje, pranešė „Xinhua”.

Kaip naujienų agentūrai teigė Šandongo anglies kasyklos saugumo administracijos direktorius Wang Ziqi (Vang Ziči), tėra tik maža tikimybė, jog angliakasiai galėjo išlikti gyvi.

Dėl stipraus lietaus Sintajaus provincijoje, maždaug 570 km į pietryčius nuo Pekino, sukelto potvynio Ven upės pylime atsirado 50 metrų skersmens kiaurymė.

Vanduo užplūdo 860 metrų gylio „Huayuan” kasyklos šachtą. Nežinoma, kokiame gylyje įkalinti kalnakasiai, tačiau 14 iš jų buvo 30 metrų po žeme, teigia „Xinhua”.

Pasak pranešimo, iki vidurdienio, pasitelkus 2 tūkst. Kinijos liaudies išlaisvinimo armijos karių, ginkluotą policiją ir kalnakasius, buvo užtaisyta 20 metrų pralaužto pylimo atkarpa.

Vyriausybės pareigūnai paprašė kaimyninių Hubėjaus ir Hunano provincijų kuo skubiau į Sintajų atvežti didelės galios vandens pompų gelbėjimo operacijai vykdyti.

Dauguma vandens užtvindytoje šachtoje buvusių kalnakasių kilę iš Taijano miesto ir jo apylinkių, naujienų agentūrai „Xinhua” sakė Šandongo vicegubernatorius Wang Junmin (Vangas Dziunminas).

Internetinė valstybinė naujienų agentūra „China Net” pranešė, jog „Huayuan” kasykloje, kur per metus iškasama 750 tūkst. tonų anglies rūdos, buvo dirbama laikantis visų reikalavimų.

Kinijos angliakasybos pramonės mirtingumo rodiklis yra aukščiausias pasaulyje. 2006 metais per tūkstančius sprogimų, potvynių ir kitų incidentų žuvo 4746 žmonės. Per pirmąjį 2007 metų pusmetį 1066 nelaiminguose atsitikimuose žuvo jau 1800 angliakasių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.