Rukloje septintą kartą rengiamas tradicinis žygis „Radvilų keliais”

Jonušo Radvilos mokomajame pulke Rukloje pirmadienį prasideda septintą kartą rengiamas kasmetinis keturių dienų žygis „Radvilų keliais”.
Šiemet žygis išsiskirs sutrumpintomis žygio trasomis ir tuo, kad pirmą kartą žygio istorijoje jame dalyvaus kariškiai iš NATO štabo Briuselyje.

Tradicinį žygį organizuoja Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomasis pulkas. Žygio trasų maršrutai drieksis po Jonavos rajoną, o ekstremalaus žygio dalyviai startuos iš Zarasų ir žygiuos iki Ruklos, pranešė KAM.

Išankstinės registracijos duomenimis, šių metų žygyje ketina dalyvauti apie 500 žygeivių, iš kurių maždaug 100 pasirinko sunkiausiąją, ekstremaliąją, žygio trasą. Išbandyti jėgas žygyje žada ir kariškiai iš Čekijos, Vokietijos, Latvijos bei NATO štabo Briuselyje. Gausios ir jaunimo iki 16 metų dalyvių gretos.

Žygio organizatoriai, atsižvelgę į dalyvių pasiūlymus, šiais metais sutrumpino maršrutų atstumus: pirmoji trasa, tai keturių etapų žygis, į dieną įveikiant po 22 km, antroji trasa sudėtingesnė – į diena teks įveikti po 32 km. Pasirinkus dar sudėtingesnę trasą į dieną teks įveikti 42 km. Įsteigta ir nauja šeimų trasa, kurioje vienas bent suaugęs ir jų atžalos turės kasdien įveikti po 12 km.

Pati sunkiausia trasa, kurią galės pasirinkti žygio „Radvilų keliais ” dalyviai, yra ekstremalioji. Šioje trasoje per kiek ilgiau nei dvi paras žygio dalyviams teks įveikti 200 km, skiriant papildomą parą poilsiui po nueitų pirmųjų 100 km.

Pagal susiklosčiusią tradiciją, kiekvienas žygis skiriamas kuriam nors Radvilų giminės atstovui atminti. Šių metų žygis skirtas Mikalojui Radvilai, pramintam Senuoju.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.