Į Klaipėdą sugrįžo pasaulio prizininkai

Iš Puerto Rike vykusio pasaulio veteranų krepšinio čempionato su krūva medalių (ketveriais sidabro ir trimis bronzos) kupini įspūdžių grįžo klaipėdiečiai. Mūsiškiai egzotiškoje šalyje ne tik liejo pergalių purslus, bet ir susidūrė su sunkumais.

45 metų amžiaus grupėje už Vilniaus „Perlo” ekipą rungtyniavę klaipėdiečiai Virginijus Daunys, Vladas Baltuška ir Saulius Deimantavičius pasipuošė bronzos medaliais. Tarp tų pačių metų atlečių vicečempionės laurais džiaugėsi Jūratė Grigonienė. Bronzos žetonais pasipuošė Sigitas Kriaučiūnas, Algirdas Lingė (amžiaus grupė – per 50 metų) ir Algirdas Šimkevičius (amžius – per 55 metai).

Dingo bagažas

Pirmieji išbandymai „Perlo” ekipoje rungtyniavusių krepšininkų laukė skrydžio metu. Pakeliui į čempionatą dėl techninių kliūčių ekipa buvo išlaipinta ne Puerto Rike, o Prahoje.

„Teko skristi kitu reisu. O vasarą daug keliaujančiųjų, tad vietų rasti buvo sudėtinga. Mūsų ekipą skraidino net keturiais skirtingais reisais”, – pasakojo Virginijus Daunys.

Tai buvo ne vienintelė klaipėdiečių bėda. Atskridę krepšininkai pamatė, kad dingo jų bagažas.

„Lėkėm į parduotuvę pirkti sportinės aprangos, avalynės. Pavėlavome į pirmąsias rungtynes su airiais. Visa laimė, kad jie buvo geranoriški ir sutiko šias rungtynes peržaisti”, – džiaugėsi klaipėdiečiai.

Įveikė rusus

Nepaisant itin sudėtingos aklimatizacijos (laikas tarp Puerto Riko ir Lietuvos skiriasi net 7 valandomis karštis dienomis siekdavo net iki 40 laipsnių, – aut. past.), mūsiškiai jau nuo pat pirmųjų susitikimų ėmė įrodinėti, kad atvyko kovoti dėl čempionų laurų.

Lietuviai 61:50 įveikė airius, 95:88 nugalėjo Urugvajaus rinktinę, o ketvirtfinalyje net 104:75 sutriuškino argentiniečius.

Mūsiškiai itin jaudinosi prieš pusfinalio dvikovą su rusais. Pastarųjų rinktinėje rungtyniavo praeityje garsūs krepšininkai: Sergejus Grišajevas, Dmitrijus Sucharevas ir Sergejus Panovas.

Po itin atkaklios kovos ir pratęsimo 98:90 pavyko palaužti amžinus lietuvių varžovus – rusus.

Tačiau po šios dvikovos mūsiškiai jau gerokai atsipalaidavo – finale 75:110 nusileido brazilams.

„Čempionatas suorganizuotas nepriekaištingai. Aplink sukiojosi daugybė krepšinio žvaigždžių. Rungtyniavome šešiose skirtingose sporto salėse. Organizatoriai krepšininkams parūpino transportą, kurį nuolat lydėjo policijos ekskortas”, – sakė V.Daunys.

Buvo džiunglėse

Beveik dvi savaites Puerto Rike praleidę klaipėdiečiai po treniruočių ir rungtynių atrasdavo laisvą minutėlę pasigrožėti gamta.

„Nardėm Karibų jūroje. Ten vandens temperatūra siekia maždaug 30 laipsnių. Važiavome į džiungles, į vadinamąjį lietaus mišką (būtent toje vietoje labai dažnai lyja). Teko išvysti ir egzotiškų gyvūnų”, – įspūdžiais dalijosi krepšininkai.

7 medalių komplektai

Pašnekovai teigė, kad kartelę į viršų stengsis pakelti 2009 metais, kuomet Prahoje (Čekija) vyks dešimtasis pasaulio krepšinio veteranų čempionatas.

Beje, Europos komandos prieš tai – 2008 metais – dar susitiks Italijoje, kur išsidalins Senojo žemyno čempionato medalius.

Įdomu pastebėti, kad šiemet vykęs pasaulio čempionatas – vienas sėkmingiausių istorijoje.

Iškovoti net 7 medalių komplektai. Neoficialioje komandų rikiuotėje Lietuva, iškovojusi 2 aukso, 2 sidabro ir 3 bronzos medalius, užėmė aukštą 3-ią vietą, nusileisdama tik Rusijos ir Brazilijos rinktinėms.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.