„Economist“ nuvainikuoja Rusijos propagandą

Britų ekonominis žurnalas „The Economist” nuvainikuoja Rusijos internete varomą propagandą prieš Estiją.

„Skaitydami rusakalbiams skirtus tinklalapius įsitikinate, kad Estija ten vaizduojama kaip tikras „pragaras”, kur viešpatauja tie, kurie šlovina nacistinę Vokietiją ir kuria savo valstybėje Europos Sąjungos remiamą groteskišką apartheidą”, – rašo „The Economist”.

Pasak žurnalo, žodžiai „nacizmas” ir „apartheidas” veikia taip stipriai, kad vartoti juos reikia itin atsargiai, tiksliai laikantis konteksto, o dar geriau – apskritai nevartoti.

„Daugelyje debatų jau tapo kone taisykle, jog tas, kuris pirmasis apšaukė kitą nacistu, automatiškai sukelia nepasitikėjimą savo argumentais”, – rašoma žurnale.

1939 metais Estija, rašo „Economist”, atsidūrė tarp kūjo ir priekalo. Žurnalas pažymi, kad estai, kaip ir latviai bei lietuviai, nesutinka su tvirtinimais, esą jų valstybės prieš Antrąjį pasaulinį karą išnyko.

„Rusija gal ir nori manyti, kad Sovietų Sąjunga atnešė Baltijos sovietinėms valstybėms didesnę nepriklausomybę, bet patys baltai tai traktuoja visai kitaip – jie atsikovojo savo nepriklausomybę”, – rašo žurnalas ir pažymi, kad Estijoje nacionalinis klausimas neegzistuoja.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.