Ultratriatlonininkas Vidmantas Urbonas plaukimą per Baltiją ketina atnaujinti sekmadienį

Pasaulio ultratriatlono čempionas Vidmantas Urbonas sekmadienį ketina pratęsti liepos pabaigoje nebaigtą žygį per Baltiją. Kaip BNS penktadienį sakė V.Urbonas, kol kas neaišku, kuriame krante – Gotlando salos ar Latvijos – jis startuos.

„Sudėtinga pasakyti, viskas priklauso nuo oro sąlygų.Vienas (ciklonas – BNS) nuo Prancūzijos sukasi, nuo Atlanto, kitas nuo Rusijos, taip, kad Baltija atsiduria jų viduryje ir labai sudėtinga nuspėti orus. Kol kas pagal šios dienos prognozes, startas turėtų būti duotas sekmadienį anksti ryte, o iš kur – lems oras”, – sakė sportininkas.

Jis pasakojo, kad ketina nuplaukti ne tik likusius 95 kilometrus, kurių neįveikė dėl audros nutraukęs žygį prieš kelias savaites, bet visą atstumą tarp Latvijos Pavilostos uosto ir Gotlando salos – 145 kilometrus.

Pasak V.Urbono, prieš artėjantį žygį jo sveikatos būklė yra gera.

„Ji ir nebuvo pašlijusi visiškai, ji buvo normali sveikata, fiziškai nuovargis buvo, bet tai tikiuosi, kad viskas susitvarkė, lyg ir gerai jaučiuosi”, – tikino geležiniu žmogumi vadinamas sportininkas.

Per pirmąją žygio dalį V.Urbonas nuplaukė 115 kilometrų. Paties sumanytą žygį „Baltija – ateities kartoms” jis pradėjo liepos 22-ąją. Žygiui iš Švedijos sukliudė jūra praslinkę trys ciklonai. 49 metų sportininkas, planavęs Baltija nuplaukti per 200 kilometrų, per šešias dienas įveikė daugiau nei pusę distancijos. Nuplaukti likusius 95 kilometrus sutrukdė stiprūs nepalankūs vėjai ir bangos.

Žygiu siekiama atkreipti dėmesį į vis blogėjančią Baltijos jūros ekologinę situaciją.

Plaukimas per Baltiją – jau ne pirmoji akcija, kurioje dalyvauja V.Urbonas. 1999 metų liepą jis surengė ekologinį žygį, kurio metu per 8 dienas nuplaukė Nemunu nuo Baltarusijos sienos iki Rusnės 460 kilometrų, per dieną vidutiniškai plaukdamas 10 valandų.

2006 metais sportininkas bandė įveikti 33 kilometrų Lamanšo sąsiaurį, skiriantį Didžiąją Britaniją ir Prancūziją, tačiau tuomet dėl per didelio bangavimo plaukimą teko nutraukti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.