Panevėžyje – tarptautinis šachmatų turnyras

Rugpjūčio 18-26 dienomis Panevėžyje, prekybos ir pramogų centre „Babilonas”, vyks tarptautinis šachmatų turnyras ,,Panevėžys Open 2007″.
Kaip informavo Panevežio šachmatų klubo direktorius Arvydas Baltrūnas, turnyre laukiama dalyvių iš 9 šalių: Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Ukrainos, Baltarusijos, Rumunijos, Rusijos ir Turkmėnistano.
„Kadangi turnyras registruojamas FIDE (tarptautinėje šachmatų federacijoje), jo dalyviai galės gauti ELO (tarptautinio reitingo) įvertinimą. Šiemetė naujovė – vyks atskiras moterų šachmatų turnyras „Lady and chess”. 10 moterų tarpusavyje varžysis dėl galimybės įvykdyti WGM (moterų tarptautinės didmeistrės) arba WIM (moterų tarptautinės meistrės) normas”, – sako A.Baltrūnas.
Organizatorių teigimu, tokio lygio šachmatų turnyras Lietuvoje vyko tik 2002 metais, taip pat Panevėžyje. Tuomet Baltijos šalių moterų čempionate buvo galima irgi varžytis dėl galimybės įvykdyti WIM normą. Tai pavyko dviem lietuvėms – Dagnei Čiukšytei ir Živilei Šarakauskienei (Čiukšytei).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.