„Invalda” iki 72,4 mln. litų pagerino šių metų prognozę

Investicijų bendrovės „Invalda” valdyba, atsižvelgusi į 2007 m. pirmojo pusmečio rezultatus ir numatomus geresnius daugumos valdomų bendrovių rezultatus iki 72,4 mln. litų pagerino prognozuojamą „Invaldos” akcininkams teksiančią 2007-ųjų konsoliduoto pelno dalį. Praėjusių metų gruodį prognozuota, kad „Invaldai” teksianti šių metų konsoliduoto grynojo pelno dalis sieks 47,8 mln. litų.

Pagal atnaujintas šių metų prognozes, visa „Invaldos” grupė per šiuos metus pagal tarptautinius finansinės atskaitomybės standartus planuoja uždirbti 83,5 mln. litų.

„Išanalizavę informaciją iš atskirų grupės valdomų verslų, turime rimtą pagrindą manyti, kad metai bus geri, todėl net ir išlaikydami konservatyvų požiūrį, pagerinome šių metų „Invaldos” grupės veiklos prognozę”, – sakė „Invaldos” prezidentas Darius Šulnis.

Prognozuojama, kad iš valdomo finansų sektoriaus šiemet „Invaldai” teksianti grynojo pelno dalis sieks 19,9 mln. litų, iš nekilnojamojo turto sektoriaus – 36,9 mln. litų, iš farmacijos sektoriaus – 12,7 mln. litų, iš kelių tiesimo ir tiltų statybos sektoriaus – 4,1 mln. litų, iš baldų gamybos sektoriaus – 1,5 mln. litų, viešbučių valdymo sektoriaus – 1,9 mln. litų, iš gamybos ir paslaugų sektoriaus – 7,5 mln. litų.

Prognozuojant neatsižvelgta į jokius galimus ateityje bendrovės viešai paskelbtus aktyvų pardavimus, išskyrus 2007.07.25 paskelbtą nekilnojamojo turto pardavimo sandorį, dėl kurio sutartis pasirašyta iki prognozių skaičiavimo dienos, bei laikomasi prielaidų, kad nuo prognozės paskelbimo dienos iki 2007.12.31 nebus reikšmingų investicinio turto vertės teigiamų ar neigiamų pokyčių, nebus esminių pokyčių finansų ir nekilnojamojo turto rinkose bei nebus reikšmingų pasikeitimų grupės struktūroje ir investiciniame turte, išskyrus numatyto reorganizavimo su AB „Nenuorama” užbaigimą.

„Invaldos” valdyba patvirtino 2007-ųjų pirmojo pusmečio veiklos rezultatus.

„Invalda” tenkanti šių metų pirmojo pusmečio neaudituoto konsoliduoto grynojo pelno dalis siekia 19,2 mln. litų. Visas „Invaldos” įmonių grupės neaudituotas konsoliduotas sausio-birželio mėnesių grynasis pelnas sudaro 22 mln. litų. Pačios „Invaldos” grynasis šių metų pirmojo pusmečio pelnas siekia 81,8 mln. litų.

2007-ųjų pirmojo pusmečio rezultatų skelbimas buvo paankstintas siekiant iki rugpjūčio pabaigos paskelbti reorganizavimo sąlygas ir iki 2007-ųjų trečiojo ketvirčio pabaigos užbaigti „Invaldos” ir didžiausios bendrovės akcininkės AB „Nenuorama” reorganizavimą.

„Šio reorganizavimo ir kitų grupėje vykusių pertvarkymų rezultatas – po „Invalda” sukoncentruotas visas grupei priklausantis turtas, išgryninta ir supaprastinta akcininkų struktūra, atskirti ir išgryninti atskiri grupės valdomi verslai. Tai suteiks daugiau aiškumo ir skaidrumo tiek visuomenei, tiek esamiems ir būsimiems akcininkams”, – sakė D. Šulnis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.