Pirmasis komercinis „A380” skrydis įvyks šių metų spalį

Pirmasis komercinio keleivinio lėktuvo milžino „Airbus A380” skrydis įvyks šių metų spalio 25 dieną, pranešė „Singapore Airlines”.

„Singapore Airlines”, pirmoji aviakompanija pasaulyje, kuriai bus pristatyti didžiausi pasaulyje keleiviniai lėktuvai, informavo, kad laineris skris iš jų gimtojo oro uosto į Sidnėjų, Australiją.

Dėl elektros instaliacijos problemų „Airbus” gamintoja buvo priversta keletą kartų atidėti orlaivių pristatymą ir dėl to patyrė nemažų finansinių nuostolių.

„Airbus” jau vasarį pranešė planuojanti atleisti 10 tūkst. darbuotojų per artimiausius ketverius metus, taip siekdama susigrąžinti įmonės pelningumą.

Praėjusį mėnesį „Singapore Airlines” pranešė, kad bilietai į pirmąjį lainerio reisą bus parduoti internetiniame aukcione „eBay”. Dalis gautų lėšų bus skirta labdarai.

„Visi „Singapore Airlines” darbuotojai nekantriai laukia šio naujojo orlaivio pristatymo… pirmasis šio lėktuvo milžino skrydis bus vienas įsimintiniausių įvykių aviacijos istorijoje”, – sakė vienas iš oro linijų vadovų Čiu Čon Sengas (Chew Choon Seng).

Iki šiol 14 avialinijų užsakė ar pažadėjo užsakyti 173 „A380” orlaivius.

„Singapore Airlines” užsakė 19 lėktuvų ir ketina užsisakyti dar 6, praneša BBC tarnyba.

„A380” sparnai suprojektuoti ir pagaminti Didžiojoje Britanijoje, vėliau pristatyti į „Airbus” būstinę Tulūzoje, Prancūzijoje, kur lėktuvai galutinai surenkami.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.