V.Urbonas neatsisako minties įveikti Baltiją

Panevėžio miesto savivaldybės tarybos sekretoriato vyriausiasis sporto specialistas
Vidmantas Urbonas netrukus vėl ketina nerti į Baltijos bangas ir užbaigti pradėtą žygį.
Antrasis bandymas įveikti Baltiją turėtų prasidėti nuo Gotlando salos, o užsibaigti Latvijos Paviluostos uoste. PB pasidomėjus, kiek pasaulio ultratriatlono čempionui galėjo kainuoti pirmasis plaukimas ir kiek išlaidų laukia antrajame bandyme, žymusis panevėžietis teigė išleistų pinigų dar neskaičiavęs.

Panevėžio miesto savivaldybės tarybos sekretoriato vyriausiasis sporto specialistas bei pasaulio ultratriatlono čempionas Vidmantas Urbonas, dėl prasto oro nutraukęs plaukimą per Baltiją, kitą savaitę netrukus vėl ners į bangas. Pasak V.Urbono, tęsti žygį per jūrą pradės nuo Gotlando salos. Per antrąjį bandymą plaukikas ketina įveikti 145 kilometrų atkarpą iki Paviluostos uosto Latvijoje.

„Panevėžio balsui” triatlonininkas teigė, kad šią savaitę tikrai neplauks. „Oro sąlygos neleidžia. Nesvarbu, kad šiandien ir rytoj oro prognozės Lietuvoje geros. Nuplaukti 145 km atkarpą reikia keturių dienų, o trečiadienį Baltijos jūroje pranašaujamas oro pasikeitimas. Bus vėjuota ir didelės bangos”, – pasakojo V.Urbonas.

Laukia tinkamo oro

Garsusis plaukikas PB teigė, kad darbo metu internete stebi, kaip keičiasi oro sąlygos virš Baltijos jūros. „Esu atsivertęs interneto svetainę, kur skelbiami visos savaitės meteorologiniai duomenys. Kai tik oras bus tinkamas plaukti, jachtos kapitonas Rimtautas Rimšas apie tai mane informuos. Tada surinksiu komandą ir tęsiu žygį per Baltiją”, – aiškino sportininkas.

Pasiteiravus, kodėl antrąjį bandymą pradės ne nuo tos vietos, kur baigė, o nuo Gotlando salos, V.Urbonas teigė: „Taip įdomiau. 145 kilometrai tai ne 95.” Beje, sportininkas sakė, kad šįkart jį lydės dvi jachtos. Tačiau negalėjo pasakyti, kas sudarys palydą. „Kas bus laisvas ir galės lydėti, tas ir lydės”, – tarstelėjo plaukikas.

Nesuskaičiavo lėšų

Į klausimą, kiek kainuos antrasis bandymas, V.Urbonas diplomatiškai atsakė: „Negaliu pasakyti. Dar nesuskaičiuotos pirmojo plaukimo lėšos. Negaliu pasakyti, nes nėra ataskaitų ir visų sąskaitų.”

Paskambinus į įmonę, užsiimančia jachtų nuoma, jos savininkas teigė, kad aštuonvietės jachtos su miegamaisiais nuoma vienai dienai kainuoja 1416 litų. „Jeigu jums reikėtų jachtą nuomotis trims paroms, jokių nuolaidų taikyti negalime. Nuolaidos taikomos, jei jachta nuomojama 10 dienų”, – aiškino apie nuomos dydžius įmonės savininkas.

Skrido pusvalandį

Po pirmojo nesėkmingo bandymo perplaukti Baltijos jūrą V.Urboną iš Paviluostos uosto į Palangą atskraidino Karinių oro pajėgų aviacinės bazės oro pajėgų sraigtasparnių eskadrilės sraigtasparnis „Mi-8”. Pabandžius sužinoti, kiek galėtų kainuoti sraigtasparnio pakilimas į orą, Krašto apsaugos ministerijos Viešųjų ryšių departamento Ryšių su visuomene skyriaus vyresnioji specialistė Rasa Jusionienė sakė: „Skrydis priderintas prie karinio kovinio rengimo. Skrydžio laikas 30 minučių. Jei valanda skrydžio kainuotų 3 tūkstančius litų, tai pusvalandis – 1,5 tūkstančio litų. Negaliu pasakyti, su kuo tas skrydis suderintas. Taip sakoma, kad suderinta, ir tokie pasakymai ne naujiena. Sutarties nemačiau. Aš net nežinau, kokio svarbumo tas Urbonas. Beje, jei antrojo plaukimo metu reiks lakūnams skristi, jie skris.”

Pirmojo plaukimo metu nepalankiomis oro sąlygomis V.Urbonas nuplaukė 115 kilometrų. Jei pavyks antras bandymas, tuomet plaukikas bus Baltiją perplaukęs daugiau nei vieną kartą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.