„Antenna UK“ programoje rodomi vaizdo klipai – meno kūriniai

Muzikiniai vaizdo klipai kuriami ne tik žvaigždžių savimeilei paglostyti – tokią idėją neša projektas „Antenna UK”, Lietuvoje pristatydamas žymiausių Didžiosios Britanijos vaizdo klipų režisierių kūrinius.

Rugpjūčio 16-19 dienomis Palangos klube „Honolulu” ir rugpjūčio 23-26 dienomis Vilniaus mokytojų namų kiemelyje pirmą kartą Lietuvoje bus parodyta rinktinė Didžiosios Britanijos muzikinių vaizdo klipų programa „Antenna UK”.

Bendradarbiaujant su Britų Taryba visą pasaulį apkeliavusi programa pristato klipus, kurtus tokio masto įžymybėms kaip Chemical Brothers, Tiga, Massive Attack, Radiohead, Blur ar Fatboy Slim.

„Muzikiniai vaizdo klipai yra meno kūriniai, kurių kiekvienas neša savo istoriją. Būtent tokius, kurie apjungia unikalią idėją ir originalų įgyvendinimą, ir parodysime Lietuvos žiūrovams. Tai nebūtinai patys brangiausi ar populiariausi klipai, bet jie išties vertingi”, – teigė „Antenna UK” Lietuvoje organizuojantis VšĮ „Kino pavasaris” vykdantysis direktorius Algirdas Ramaška.

„Antenna UK” projekto iniciatoriai pažymi, kad kai kurie išradingiausi ir kūrybiškiausi kino technologijų ieškojimai atėjo būtent iš muzikinių vaizdo klipų. Šiam teiginiui antrina ir Lietuvos muzikinių klipų režisierius Giedrius Svirskis: „Muzikiniai vaizdo klipai režisieriams yra tarsi bandymų poligonas. Tai praktiškai vienintelė erdvė, kurioje jie gali išbandyti naujas technologijas, naujus sprendimus ir nelikti už tai nubausti”.

Režisieriaus nuomone, šiuo metu Lietuvoje kuriami vaizdo klipai yra drąsūs ir gražūs tuo, kad kuriami iš idėjos. Jis pripažįsta, kad lietuviškų muzikinių vaizdo klipų rinka kiek pagyvėjo, kai šalyje pradėtas transliuoti muzikinis kanalas MTV.

Režisierius Donatas Ulvydas sveikina „Antenna UK” projekto idėją: „Jei Lietuvoje būtų daugiau erdvės, kur rodyti lietuviškus vaizdo klipus, gal atsirastų ir geresnės muzikos, ir klausytojų, pakiltų ir vaizdo klipų lygis. Panašiai, kaip atsitiko su trumpametražiais filmais: atsirado, kur rodyti – atsirado ir tokių filmų paklausa”.

Kiekvieną „Antenna UK” renginio dieną per pustrečios valandos žiūrovai pamatys ne tik klipus, bet ir išgirs komentarus, kaip gimė klipo idėja, kaip jis buvo kuriamas. Palangos ir Vilniaus auditorijai bus parodyti tarptautiniais prizais įvertinti vaizdo klipai, sukurti tiek naujų talentų (Nima Nourizadeh), tiek pripažintų meistrų (Shynola, Dougal Wilson, Daniel Levi ir Woof Wan-Bau).

Siekdami sudaryti galimybę pamatyti geriausius vaizdo klipus kuo didesniam ratui žmonių, renginį organizuojantys VšĮ „Kino pavasaris” ir Britų Taryba kartu su mobiliųjų komunikacijų lydere kompanija „Nokia Lietuva” nusprendė „Antenna UK” programą rodyti nemokamai. Festivalį pristatantys „Nokia Nseries” multimedijos kompiuteriai suteikia galimybę ne tik peržiūrėti aukštos kokybės vaizdo klipus, bet taip pat ir juos kurti.

Projektas „Antenna UK” 2002 metais startavo Londone, Nacionaliniame Kino Teatre (NFT). Jau po kelerių nepakartojamų, populiarumo sulaukusių pasirodymų imta bendradarbiauti su Britų Taryba, kurios dėka ir pavyko projektą išpopuliarinti visame pasaulyje. „Antenna UK” programą jau išvydo įvairiausių pasaulio kraštų žiūrovai – nuo Berlyno iki Kinijos, nuo Australijos iki Kanzaso.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.