Partijos neskuba oficialiai įvardinti kandidatų į laisvą Seimo nario vietą

Po dviejų savaičių baigsis įstatymų numatytas terminas, kai partijos gali įregistruoti savo kandidatus Seimo nario rinkimuose Dzūkijos vienmandatėje apygardoje, tačiau iki šiol nė viena partija tokia galimybe nepasinaudojo.

Pasak Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininko Zenono Vaigausko, galimų kandidatų pavardės girdimos tik iš gandų, o oficialiai nė viena partija savo kandidato neįregistravo.

„Iki rugsėjo 3-iosios partijos gali įregistruoti savo kandidatus į rinkimus, tačiau nė viena to dar nepadarė. Tik iš gandų ir žiniasklaidos girdime, kad Viktoras Uspaskichas kandidatuos, Antaną Terlecką kels liberaldemokratai, tačiau kažkodėl partijos įvardinti oficialiai kandidatų neskuba”, – BNS ketvirtadienį sakė Z.Vaigauskas.

Nušalintojo prezidento Rolando Pakso vadovaujama partija „Tvarka ir teisingumas” viena pirmųjų nusprendė ir žiniasklaidai pranešė, jog jie Seimo nario rinkimuose spalį kels buvusio rezistento A.Terlecko kandidatūrą.

Kiek vėliau Darbo partijos taryba nusprendė rinkimuose kelti buvusio savo lyderio, nuo Lietuvos teisėsaugos Rusijoje besislapstančio V.Uspaskicho kandidatūrą.

Kaip BNS anksčiau yra sakęs pats V.Uspaskichas, visi reikiami dokumentai dėl jo įregistravimo į kandidatus jau yra Lietuvoje pas partiečius. Jis taip pat teigė, jog į Lietuvą grįš, jei bus išrinktas į Seimą, o visą agitacinę kampanija tikisi, jog ves jo kolegos.

Tačiau VRK pirmininkas Z.Vaigauskas jau yra išsakęs abejones, ar V.Uspaskichas gali būt įregistruojamas kandidatu. Buvęs politikas jau daugiau kaip metai nesilankė Lietuvoje, yra neaišku ir dėl jo deklaruojamos nuolatinės gyvenamosios vietos, taip pat, ar V.Uspaskichas neturi Rusijos pilietybės bei nėra paprašęs Rusijos prieglobsčio – šios priežastys gali užkirsti kelią V.Uspaskichui dalyvauti rinkimuose.

Opozicinė Tėvynės sąjunga (konservatoriai) dėl galimos kandidatūros žada apsispręsti per šį savaitgalį vyksiantį partijos sąskrydį. Neoficialiai kalbama, kad konservatoriai gali kelti advokato Stasio Šedbaro kandidatūrą.

Valdantieji socialdemokratai teigia, jog dėl kandidato apsispręs rugpjūčio pabaigoje. Kairieji kandidato į Seimą ieškos tarp vietinių Alytaus politikų.

„Pavasarį mes šiuo klausimu kalbėjome, kad yra keli kandidatai iš vietinių Alytaus politikų, dėl jų galutinai apsispręsime mėnesio pabaigoje”, – BNS sakė socdemų frakcijos Seime seniūnė Irena Šiaulienė.

Be to, Alytaus miestui vadovauja būtent socialdemokratas Česlovas Daugėla.

Opozicinė Naujoji sąjunga (socialliberalai), BNS šaltinių teigimu, rinkimuose gali kelti Alytaus rajono savivaldybės administracijos direktorių Aurimą Truncę.

Tuo tarpu žemės ūkio ministrės Kazimiros Prunskienės vadovaujami valstiečiai liaudininkai teigia, jog spalio 7-ąją vyksiantys Seimo rinkimai bus puiki repeticija prieš kitų metų rudenį vyksiančius Seimo rinkimus, kuriuose „valstiečiai” gali dalyvauti bendru sąrašu su Pilietinės demokratijos ir Centro partijomis.

Pasak K.Prunskienės, rinkimuose Alytaus apygardoje galvojama kelti bendrą kandidatą nuo trijų partijų.

„Šie rinkimai gali būti labai geru išbandymu mūsų trijų partijų draugystei, nes bendrą sąrašą sudarysime kitais metais, tai galime ir per šiuos rinkimus tai išbandyti”, – BNS ketvirtadienį sakė K.Prunskienė.

Seimo narys Dzūkijos apygardoje bus renkamas spalio 7 dieną vietoj šį pavasarį parlamentaro mandato atsisakiusio ir Alytaus rajono meru tapusio konservatoriaus Algirdo Vrubliausko.

Rinkimų agitacija prasidės rugsėjo 7 -ąją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.