„Laikas su knyga“ skatins lietuvius skaityti

Lietuvoje pradedama socialinė kampanija, skatinsianti kuo daugiau lietuvių dažniau paimti į rankas knygą. Kultūros ministerija, „Baltų lankų” leidykla bei „Baltų lankų” knygynai pradeda literatūrinių renginių ciklą „Laikas su knyga”. Jo metu trijuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje – bus pristatomi įvairių užsienio bei lietuvių autorių kūriniai, rengiami vieši skaitymai, susitikimai, diskusijos.
„Nors knygų pasirinkimas šiuo metu milžiniškas, kol kas knygos skaitymas vis dar netapo masiniu mūsų visuomenės reiškiniu. Vakarų šalyse žmonės skaito visur – parkuose, viešajame transporte, laukdami eilėse. Pas mus tokios kultūros kol kas nėra, todėl ir nusprendėme paskatinti tautiečius laiką su knyga paversti neatsiejama gyvenimo dalimi”, – apie projekto idėją pasakoja „Baltų lankų” leidyklos vykdančioji direktorė Rasa Meiduvienė.
Vieši literatūriniai renginiai bus organizuojami du kartus per mėnesį iki pat šių metų pabaigos. Jie vyks vienuose iš didžiausių knygynų Lietuvoje – „Baltų lankų” knygynuose Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos prekybos centruose „Akropolis”. Atskiri renginiai bus skirti vaikams ir suaugusiems.
Per akciją „Laikas su knyga” visuomenei bus pristatomi labai įvairaus žanro ir laikotarpių autoriai, pradedant kultine šiuolaikinės japonų literatūros pažiba Haruki Murakami ir baigiant ironiškuoju lietuvių rašytoju Sigitu Parulskiu. Taip pat bus organizuojami teminiai skaitymai, pavyzdžiui, popietė, skirta tėvui Stanislovui atminti, diskusija apie kūno raišką viešajame diskurse ir t.t. Nebus pamiršti ir lietuvių autoriai – planuojamas įžymios menininkės Laisvydės Šalčiūtės kūrybos pristatymas ir kiti.
Renginių metu bus skaitomos garsiausių šių laikų kūrinių ištraukos, diskutuojama apie populiarių rašytojų kūrybą, vyks susitikimai su lietuvių autoriais, vertėjais, literatūros kritikais, žinomais visuomenės veikėjais.
Jau šį savaitgalį prasidėsiantis renginių ciklas „Laikas su knyga” į pirmąjį knygų skaitymą, pavadintą „Pasakaitė ruošiasi į mokyklą”, pakvies vaikus. Čia jie galės paklausyti aktorių skaitomų pasakų, patys pavartyti knygeles, pabendrauti, susipažinti su naujais draugais, pasidalinti vasaros įspūdžiais bei planais naujiems mokslo metams.
Rugpjūčio 18 d., šeštadienį, 12 val. mažieji skaitytojai bus laukiami „Baltų lankų” knygyne, esančiame prekybos centre „Akropolis”, Taikos pr. 61, Klaipėdoje, o 15 val. „Baltų lankų” knygyne prekybos centre „Akropolis”, Ozo g. 25, Vilniuje. O rugpjūčio 19 d., sekmadienį, 15:00 renginys vyks „Baltų lankų” knygyne prekybos centre „Akropolis”, Karaliaus Mindaugo pr. 49, Kaune.
Akciją „Laikas su knyga” organizuoja „Baltos lankų” leidykla ir „Baltos lankų” knygynai, remiami Lietuvos Respublikos Kultūros ministerijos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.