Netikėta Klaipėdos tenisininkų sėkmė

Palangoje buvo surengtas 17-asis tarptautinis senjorų (vyresnių nei 35 metai) teniso turnyras „Palanga open-2007”, kurį tradiciškai surengė šio kurorto Teniso klubas.

Beje, šis turnyras, vienintelis Lietuvoje, kuriam Tarptautinė teniso federacija (ITF) yra suteikusi ketvirtą kategoriją.

Abipus tinklo 17-oje įvairaus amžiaus grupėse kovojo daugiau nei 200 vyrų ir moterų iš Lietuvos, Rusijos, Baltarusijos, Lenkijos, Vokietijos, Olandijos, JAV, Australijos ir net Čilės.

Vienoje iš prestižiškiausių – 5-erių metų vyrų dvejetų grupėje nelauktai pergalę iškovojo klaipėdiečiai Stanislavas Šišorkinas ir Raimondas Gricius.

Šio amžiaus vyrų dvejetų turnyre rungtyniavo 44 poros.

Per pirmuosius du turus Klaipėdos tenisininkams nereikėjo pernelyg daug lieti prakaito – iš viso pralaimėję tik penkis geimus, jie nesunkiai pateko į ketvirtfinalį. Šiame etape klaipėdiečiai susirėmė su rusais. Žiūrovai neilgai svarstė, kas laimės. S.Šišorkinas ir R.Gricius buvo pranašesni įtikinamai – 6/2 ir 6/4.

Vietoj poilsio, organizatoriai pasiūlė klaipėdiečiams kautis pusfinalyje prieš stipriausius turnyro žaidėjus, praėjusių metų nugalėtojus vokiečius brolius Vestlichus.

Gana greitai jie išsiveržė į priekį 3:0. Lietuvos tenisininkai pradėjo agresyviau žaisti priimdami kamuoliuką. Jiems pavyko ne tik išlyginti geimų rezultatą, bet ir laimėti partiją 6/4.

Antrojoje partijoje kova pasiekė taibreiką, per kurį sėkmė nusišypsojo svečiams – 6/7 (4:7).

Pagal varžybų nuostatus, vietoj trečiosios partijos, tenisininkai turėjo žaisti taibreiką iki 10 taškų. Šįkart, gausybės žiūrovų nuostabai, laimėjo – 10:7 ir iškopė į finalą.

Taip susiklostė, kad S.Šišorkinas ir R.Gricius bemaž nepalikę korto, turėjo kautis finale. Tik nusišluostę prakaitą, mūsų miesto meistrai stojo prieš lietuvį T.Tarasevičių ir baltarusį S.Sudnikovičių. Saulė jau buvo arti horizonto, o partijų rezultatas buvo lygus – 1:1 (4/6, 6/3).

Taibreikas buvo tikra drama. Klaipėdiečiai pirmavo 9:5 ir keturis kartus buvo arti sėkmės. Tačiau varžovai nebuvo linkę pasiduoti – paeiliui laimėję net penkis taškus, išsiveržė į priekį 10:9.

Pademonstravę neįtikėtiną ramybę ir valią, taibreiką 12:10, ir „Palangos open-2007” turnyrą laimėjo S.Šišorkinas ir R.Gricius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.