VSTT direktorė R.Baškytė neigia prokurorų kaltinimus, taip pat įtaria bandymą susidoroti

Valstybės saugomų teritorijų tarnybos (VSTT) direktorė Rūta Baškytė neigia Klaipėdos apylinkės prokurorų kaltinimus netinkamai atlikus savo pareigas ir įžvelgia bandymus nušalinti ją nuo pareigų.
„Šitą ketinimą įvardinčiau, kaip siekimą mane viešai pažeminti, įbauginti, užčiaupti. Manau, kad tai yra nešvarios, interesų pilnos politikos išdava”, – antradienį surengtoje spaudos konferencijoje teigė R.Baškytė.

Ji tvirtino nematanti jokios savo kaltės ir teigė, kad ją nuversti bando grupė Seimo narių, kurių pavardes viešinti atsisakė. Valdininkė taip pat pabrėžė, kad tai bandoma padaryti jau ne pirmą kartą.

Klaipėdos apylinkės prokuratūra pirmadienį pareiškė įtarimus VSTT direktorei dėl netinkamai atliktų pareigų. Pasak prokurorų, R.Baškytė raštu atsakydama įvairioms institucijoms ir privačioms bendrovėms į jų paklausimus dėl botelio ir kitų statybų Kuršių nerijoje sudarė sąlygas nelegalioms penkiolikos vasarnamių komplekso statyboms Preiloje ir pažeidė Saugomų teritorijų įstatymo kai kuriuos punktus.

Pasak R.Baškytės, ikiteisminiame tyrime minimi du raštai, kuriuos jį pasirašydama neva nusižengė Saugomų teritorijų įstatymui, planavimo schemai ir kitiems teisės aktams.

„Atsakingai noriu pareikšti, kad tie raštai tik ir įrodo, kad tarnyba visas situacijas nagrinėjo principingai ir atsakingai. Ir tai tik įrodymas, kad imtasi visų prevencinių priemonių, kad neatsirastų to, ko neturėjo atsirasti pagal planavimo schemą”, – sakė R.Baškytė.

Ji taip pat pridūrė, kad praėjusiais metais jai spaudimą yra daręs ir įtarimus pateikusios Klaipėdos apylinkės prokuratūros vyriausiasis prokuroras Stanislovas Stulpinas.

Pasak R.Baškytės, S.Stulpinas yra kreipęsis dėl užstatymo procento išlaikymo pajūrio regioninio parko buferinėje apsaugos zonoje. Anot jos, po vienos teritorijos pajūryje tvarkymo plano patvirtinimo užstatymo plotas buvo sumažintas nuo 7 iki 5 procentų.

VSTT direktorė teigė, kad S. Stulpinas buvo ją pakvietęs pas save praėjusiais metais ir esą prašė palikti tokį patį užstatymo procentą. Saugomų teritorijų tarnyba atsisakė tai daryti.

Pasak R.Baškytės, tarnyba visada ir visiems piliečiams, nepaisant jų užimamų pareigų, taikė ir taiko vienodas nuostatas. Ji aiškino, kad prokuratūros sprendimas pateikti informaciją apie tyrimą žiniasklaidai jai esant atostogose – neetiškas.

Aplinkos ministras Arūnas Kundrotas po Vyriausybės posėdžio antradienį santūriai komentavo R.Baškytei pareikštus įtarimus.

„Yra savivaldybė, kuri tvirtina detaliuosius planus, yra apskritis, kuri prižiūri, lygiai tas pats su statybos leidimais. (…) Tai nėra vienareikšmiška situacija, visų pirma reikia išsiaiškinti, ar ten yra kokios nors tai kaltės”, – sakė ministras.

Jis pridūrė, kad „tikrai nėra čia toks paprastas traktavimas”.

„Saugomų teritorijų tarnyba nėra įstaiga, kuri leidžia ar neleidžia. Aš labai norėčiau tikėti, kad prokuratūra dabar parodys principingumą visų pareigūnų atžvilgiu – tų, kurie priėmė sprendimus – ir apskrities, ir savivaldybės, ir valstybės įstaigų, kokios jos ten bebūtų. Tai būtų labai teisingas bruožas, manau, kad visiems būtų gera pamoka. Jeigu tai liks vienos baškytės problema, be abejo sukels tam tikrų abejonių”, – kalbėjo A.Kundrotas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.