Lenkijoje pirmalaikiai Seimo rinkimai neišvengiami, sako premjeras

Lenkijos premjeras Jaroslawas Kaczynskis (Jaroslavas Kačynskis) antradienį radijo laidoje „Signaly dnia” pareiškė, kad valdančioji konservatorių partija „Įstatymas ir teisingumas” nebandys Seime ieškoti naujų koalicijos partnerių, ir pabrėžė, kad šiuo metu vienintelis sprendimas yra pirmalaikiai parlamento rinkimai.

Paklaustas, ar Seimo rinkimai įvyks spalio 21 dieną, vyriausybės vadovas atsakė, kad tai priklausys nuo Kairiųjų demokratų sąjungos frakcijos pozicijos.

„Jeigu kairieji balsuos už pirmalaikį Seimo paleidimą, tai rinkimai įvyks spalio 21 dieną, o jeigu ne ir jei Pilietinė platforma bus nuosekli ir neparems nepasitikėjimo vyriausybe, tai rinkimai vis tiek įvyks, tik kiek vėliau”, – sakė J.Kaczynskis.

Tuo tarpu antradienį interviu dienraščiui „Rzeczpospolita”, premjeras pareiškė, jog jeigu nebus priimtas sprendimas dėl pirmalaikio Seimo paleidimo, vyriausybė atsistatydins.

Aukštas valdančiosios partijos pareigūnas antradienį sakė, kad dėl rinkimų paankstinimo parlamentas tikriausiai balsuos rugsėjo pradžioje. Tai sudarytų sąlygas juos surengti spalio mėnesį.

„Manau, kad balsavimas dėl parlamento paleidimo įvyks rugsėjo 3-4 dienomis”, – lenkų televizijai sakė įtakingas „Įstatymo ir teisingumo” parlamentaras Krzysztofas Putra (Kšyštofas Putra).

Kad pasiūlymas dvejais metais pirma laiko paleisti Seimą būtų priimtas, už jį turi balsuoti 307 iš 460 Seimo narių.

Lenkų politologai mano, kad pirmalaikių Seimo rinkimų galėtų nebūti tik tuo atveju, jei „Įstatymas ir teisingumas” surastų bendrą kalbą su opozicine liberalia Pilietine platforma.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.