Premjeras vėl ragina prezidentą patvirtinti naują Kainų komisiją

Premjeras Gediminas Kirkilas antradienį dar kartą paragino prezidentą tvirtinti naujus Valstybinės kainų kontrolės ir energetikos komisijos (VKKEK) narius ir pareiškė sutinkantis kandidatų sąraše pakeisti šalies vadovui Valdui Adamkui abejonių sukėlusį Valdą Lukoševičių.

„Pakeisime komisijos nariu siūlomą Valdą Lukoševičių, dėl kurio yra iškilę daugiau ar mažiau pagrįstų abejonių, nes jis turi akcijų kai kuriose energetikos įmonėse. Manau, kad artimiausiu metu šis klausimas bus išspręstas”, – Lietuvos radijui antradienį sakė premjeras.

Anot jo, parenkant kandidatus į Kainų komisiją buvo atsižvelgta į visus būtinus kriterijus, kandidatus taip pat patikrino specialiosios tarnybos, todėl naujos sudėties VKKEK reikėtų patvirtinti.

„Toks komisijos atsinaujinimas iš esmės užtikrina ir jos veiklos tęstinumą, nes joje liks didesnė dalis iki šiol dirbusių narių, be to, ateis nauji nariai. Tai yra labai svarbu, norint, kad komisija matytų ne tik vieną kurią nors energetikos sritį, bet realią situaciją visoje energetikos rinkoje”, – tvirtino G.Kirkilas.

Tuo tarpu prezidento patarėjas Ramūnas Vilpišauskas anksčiau yra sakęs, kad prezidentui abejonių kelia ne tik V.Lukoševičiaus kandidatūra, bet ir premjero siūlomas kandidatas į Kainų komisijos pirmininkus Darius Čeledinas.

Pagal įstatymą, Kainų komisiją sudaro penki nariai. Kainų komisijos narius premjero teikimu penkeriems metams skiria prezidentas, o atrinkti pretendentus turi Ūkio ministerija.

Šiuo metu dirbančios komisijos ir jos pirmininko Vidmanto Jankausko kadencija baigėsi šių metų balandžio 12-ąją, tačiau ji dirba, kol bus paskirta pamaina.

V.Jankauskas yra viešai pareiškęs, jog jam dirbti buvo sunku dėl nesutarimų su premjeru, kuris viešai kritikavo komisijos sprendimą gerokai sumažinti dujas importuojančių bendrovių pelno maržas.

Sprendimas apriboti pelno maržas gali turėti tiesioginės įtakos didžiausių dujas importuojančių bendrovių – Rusijos monopolininkės „Gazprom” valdomų „Lietuvos dujos” ir „Dujotekana” -finansiniams rezultatams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.