Geraširdis uostamiesčio vaistininkas bus teisiamas

Klaipėdos vaistinės savininkas, įtariamas psichotropinį poveikį turinčių vaistų pardavimu narkomanams, bus teisiamas už neteisėtą psichotropinių medžiagų laikymą, įgijimą ir platinimą bei dėl piktnaudžiavimo tarnyba, pranešė Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Įtarimai byloje pareikšti septyniasdešimtmečiui vienos Klaipėdos vaistinių savininkui Donatui Stankevičiui. Jis esą nuo 2006 m. gruodžio pabaigos iki 2007 metų balandžio, nesilaikydamas receptiniams vaistams taikomų pardavimo taisyklių, keletą kartų be recepto pardavęs psichotropinių medžiagų turinčių vaistų – klonazepamo tablečių.

Bus teisiami ir savininkas, ir pirkėjas

Bylą baigusio prokuroro Dainiaus Motužio teigimu, įtariamojo, kaip vaistinės savininko, veikla prilygintina valstybės tarnautojo veiklai, nes jis teikė viešąsias paslaugas. Todėl jam įteiktas pranešimas apie įtarimą siekiant turtinės naudos.

Kartu su vaistininku bus teisiamas ir dvidešimt septynerių metų amžiaus, septynis kartus už įvairius nusikaltimus teistas klaipėdietis Valdas Bružas, kuris D. Stankevičiaus vaistinėje be recepto įsigijo neleistinų tablečių. Jam pareikšti įtariami dėl neteisėto psichotropinių medžiagų įgijimo.

Pranešė kaimynai

Apie įtartinus viename daugiabučiame gyvenamajame name veikusios Donato Stankevičiaus individualios vaistinės klientus policijai pranešė kaimynai. Jie įtarė, kad 69 metų D. Stankevičius narkomanus aprūpina psichotropiniais vaistais, kuriuos galima įsigyti tik su receptu.

Klaipėdos policijos pareigūnai vaistine domėjosi nuo praėjusių metų pabaigos. Paaiškėjo, jog narkomanai čia be vargo įsigyja įvairių psichotropinį poveikį turinčių vaistų, pavyzdžiui „Klonazepam”, „Diazepam”, „Relanium”, taip pat Lietuvoje uždrausto pardavinėti „Dimedrol”.

Šioje vaistinėje narkomanai vaistus pirkdavo po vieną tabletę. Tam tikslui farmacininkas buteliuke nuo kitų vaistų laikė iš pakuočių išimtas psichotropinių medikamentų tabletes.

Kvaišalus perparduodavo

Atskleisdami šį nelegalų verslą pareigūnai panaudojo nusikalstamos veiklos imitavimo modelį. Policininkų siųstas žmogus iš D.Stankevičiaus po litą įsigijo apie 200 tablečių „Klonozepam”.

Su įkalčiais netoli D. Stankevičiaus vaistinės buvo sulaikyti ir keli jo klientai.

D.Stankevičiaus vaistinėje ir jo namuose buvo atlikta krata. Vaistinėje aptikta apie 5 tūkst. vienetų tablečių nelegalių rusiškų vaistų. Tarp jų apie 4 tūkst. – „Dimedrol”. Teigiama, jog pastaruosius vaistus – po 3 litus už 10 tablečių – iš farmacininko kvaišalų vartotojai pirko labai noriai. Esą kartu su psichotropiniais vaistais vartojamas „Dimedrol” pagerina efektą. Pareigūnų duomenimis, narkomanai „Dimedrol” perparduodavo – už tabletę iš likimo draugų prašydavo jau po litą.

Kol vaistinėje vyko krata, į ją užeiti norėjo apie 10 narkomanų. Policininkų paskaičiavimais, D. Stankevičius per dieną galėjo parduoti apie tūkstančio litų vertės medikamentų, nors vaistinės kasa rodė nulį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

1 atsiliepimas į "Geraširdis uostamiesčio vaistininkas bus teisiamas"

  1. Lioha

    Laisve Stanevičiui/Dokit vaistininkams uždirbti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.