Uodai per vasarą pelno duoda

Tampa įpročiu kraunant iškylos krepšį greta dešrelių ir alaus įsimesti priemonę nuo uodų. Tiesa, ne visi už ją ryžtasi mokėti dešimtinę, todėl mėgina taupyti pirkdami žymiai pigesnes priemones.

Nors priemonės nuo uodų vis dažniau iš lentynos atsiduria pirkėjo vežimėlyje, tačiau, kaip sako Tomas Vaišvila, prekybos tinklo „Iki” komunikacijos direktorius, pirmiausia į iškylas susiruošę pirkėjai rūpinasi maistu ir nakvynei reikiamais pirkiniais, o priemones nuo uodų kai kurie netgi visai pamiršta.

Tačiau pirkėjų neturėtų baidyti šių preparatų kainos. Pašnekovo teigimu, jų kainos nekinta ne tik nuo pernai, bet ir nuo užpernai. Ryškių pokyčių nematyti ir kalbant apie pardavimo tendencijas. Anot T.Vaišvilos, palyginti su praėjusiais metais prekyba šiek tiek didėjo, tačiau tai, atsižvelgiant į kitas prekių grupes, nebuvo žymu – 10-15 procentų.

Pastebima, kad truputį kinta pirkėjų įpročiai – vis daugiau nuperkama brangesnių priemonių nuo uodų. Svarstoma, kad tokius pokyčius lemia tai, jog pirkėjai jau išbandė pigesnes priemones. T.Vaišvilos duomenimis, žvakių kainos svyruoja nuo 2 iki 6 litų. Smilkstančios spiralės, purškalai ir elektrinės priemonės nuo uodų kainuoja 6-20 litų.

T.Vaišvila sako, kad esama dviejų pasirinkimų: arba pirkti daugiau, bet pigesnių žvakių, arba mažiau, bet brangesnių, purškalų. Tarp prekybos centro „Iki” pirkėjų kiek paklausesni pastarieji.

Rudenėjant prekybos centrų lentynose galima rasti tik priemonių nuo vabzdžių likučių. Apskritai prekyba šiomis priemonėmis, anot T.Vaišvilos, aktyviausia vasaros savaitgaliais. Priemonėmis nuo vabzdžių prekiauti pradedama birželio mėnesį, tačiau aktyviausia prekyba prasideda prieš pat Jonines.

Populiariausios – už litą

Darius Ryliškis, „Norfos” vaistinės ir „Norfos” prekybos tinklo atstovas, sako, jog jo atstovaujamose vaistinėse prekiaujama tik viena priemone nuo uodų. Jos kaina, atsižvelgiant į tai, koks preparato kiekis ir koks pavidalas – losjonas ar pieštukas – kainuoja 13-20 litų. Prekybos centruose yra ir pigesnių priemonių nuo uodų. Jų kainos varijuoja nuo 1 iki 10 litų. Tačiau, anot D.Ryliškio, jų kokybė kur kas prastesnė. O norint pinigų nepaleisti vėjais už preparatą nuo uodų reikėtų pakloti 10-20 litų.

„Sušilus orams šios prekės pasidarė itin paklausios. Ypač populiarios apie litą kainuojančios priemonės nuo uodų. Jų parduotuvėse užsakoma papildomai”, – sako D.Ryliškis.

Pardavinėjama ne visus metus

Anot Grigiškių vaistinės „Camelia” vedėjos Audronės Galatiltienės, žmonės jau įprato naudoti preparatus, saugančius nuo vabzdžių, ir noriai juos perka. Vaistinėse, kaip ir prekybos centruose, priemonių nuo uodų ir erkių ištisus metus nenusipirksi. Paprastai jais pradedama prekiauti gegužės mėnesį, o jų poreikis sumažėja tik rugsėjo pabaigoje. Vaistininkai pastebi, kad preparatų nuo uodų ir erkių pardavimas priklauso nuo to, ar tuo metu šie gyviai yra aktyvūs.

A.Galatiltienė teigia, kad platesnio poveikio preparatai, kurie apsaugo nuo uodų, erkių ir mašalų įkandimo, yra brangesni. Viena populiaresnių priemonių kainuoja 19 litų. Pigiausias, bet mažesnio poveikio, kainuoja 9 litus. Šių preparatų kainos kasmet mažai keičiasi. Jos, kaip ir kitų vaistų, kasmet padidėja 10-15 procentų. Pašnekovės teigimu, preparatai nuo uodų, erkių, mašalų įkandimų įsitvirtino Lietuvoje, juos žmonės noriai perka ir negaili keleto litų.

A.Galatiltienė tikina, kad šios priemonės nuo vabzdžių efektyvios ir tinkamai jas naudojant apsaugo nuo įkandimų. Net ir tokiu atveju, kai ant preparato nurodyta, kad jis veikia iki 8 valandų, tačiau jei vabzdžių labai daug, jei daug judate ar maudotės, jį galima naudoti dažniau.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , .

2 atsiliepimai į "Uodai per vasarą pelno duoda"

  1. Elyt4

    Kaip ir viskas preparatai nuo vabzdžių gerokai pabrango. Perku IKI ar NORFOJE.Uodai nesibaido. Labai padaugėjo Palangoje.

  2. Silver Blue

    Daugėja turistų, auga ir uodų populiacija 😛

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.