Marijampolė praturtėjo vienu piliakalniu

Archeologas Algimantas Merkevičius teigia neabejojantis, kad maždaug 300 metrų nuo seniai žinomo Meškučių piliakalnio, kairiajame Šešupės krante, surado naują piliakalnį.

Docento A.Merkevičiaus vadovaujami archeologinės ekspedicijos nariai jau nuo liepos mėnesio tyrinėja kairiajame Šešupės krante esančią teritoriją. Neseniai archeologai kasinėjimų vietoje aptiko senovės gyvenvietę ir įsitikino, kad žmonės šioje vietoje gyveno jau 1-ajame tūkstantmetyje prieš Kristų.

Be to, radiniai rodo, kad čia gyventa ir viduramžiais, nors nemažai mokslininkų anksčiau teigė, jog Sūduva tuomet buvo virtusi dykra.

„Šiais laikais piliakalniai atrandami labai retai, juo labiau miesto teritorijoje. Iki šiol jau daug metų Marijampolėje buvo žinomi du – Kumelionių ir Meškučių piliakalniai, o dabar turėsite ir trečiąjį. Tai labai netikėtas atradimas”, – „Lietuvos rytui” sakė archeologas A.Merkevičius.

Šiuos tyrimus užsakė Marijampolės savivaldybės administracija, nes toje vietoje bus numatyto per Šešupę statyti tilto prieigos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.