Juodaodį įžeidusiai kontrolierei skirta nuobauda

Juodaodį viešajame transporte beždžione pavadinusiai bilietų kontrolierei skirta drausminė nuobauda.

Važiuodamas Vilniuje troleibusu jaunuolis nebuvo pasižymėjęs važiavimo bilieto, nes, kaip teigė skunde Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybai (LGKT), tik įlipęs į troleibusą tuo pat metu turėjo atsiliepti į skambutį mobiliuoju telefonu.

Bilietus tikrinusi kontrolierė nesiklausė jaunuolio paaiškinimų ir garsiai aplinkinių akivaizdoje rusiškai pavadino jį „beždžione”.

Po šio įžeidimo juodaodis atsisakė sumokėti baudą.

Vilniaus savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos”, kurioje dirba kontrolierė, tarnybai teigė ištyrusi šio įvykio aplinkybes bei nustačiusi, jog darbuotoja nemandagiai elgėsi su keleiviu, jį įžeidė, todėl padarė darbo drausmės pažeidimą, už kurį jai buvo paskirta drausminė nuobauda – pastaba.

LGKT nutarė rekomenduoti įmonės administracijai užtikrinti etišką savo tarnautojų elgesį bei su skundo tyrimo eiga supažindins Vilniaus miesto savivaldybės administraciją, kuri tiesiogiai kontroliuoja įmonės veiklą.

Tarnybos duomenimis, formuojasi skundų dėl rasės, tautybės ir etninės priklausomybės daugėjimo tendencija – 2005 metais tirta 15, o praėjusiais metais 20 galimų diskriminacijos dėl etninės priklausomybės, tautybės, rasės atvejų.

„Pastaruoju metu žiniasklaidoje paviešinti atvejai apie juodaodžių turistų sumušimus Vilniuje, tamsiaodžių studentų persekiojimus Klaipėdoje bei juodaodžių sportininkų viešus įžeidinėjimus sporto varžybose verčia susirūpinti dėl rasinės neapykantos augimo”, – pranešime spaudai teigia tarnybos kontrolierė Aušrinė Buneikienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.