Nidoje duris atvers Frederic‘o Chaubin‘o foto paroda „Architektūra ir gamta“

Šių metų rugpjūčio 18–24 d. Nidos Menininkų namų galerijoje (Pamario g. 20) bus eksponuojama garsaus prancūzų fotomenininko Frederic‘o Chaubin‘o foto paroda „Architektūra ir gamta”.

Foto meninėje parodoje „Architektūra ir gamta” Frederic‘as Chaubin‘as atskleidžia atsitiktinai pasirinktų įvairių sąveikų tarp architektūros ir gamtos santykius. Menininkas subjektą įžvelgia tiktai estetinį.

Eksponuojamoje parodoje „Architektūra ir gamta” parodoma, jog gamta yra aktyvi, ji suteikia architektūrai savo judėjimą. Autorius savo darbuose pabrėžia, jog pastatai čia niekada nėra statiški, nors atrodytų anaiptol ne taip.

Pasak menininko, jo darbuose į žmogaus kūrinius žvelgiama kaip į landšafto dalį, o patys įdomiausi statiniai visada yra tie, kurie per savo koncepciją atskleidžia ypatingą dėmesį aplinkai.
„Daugiau negu prieš šešerius metus pradėjau fotografuoti įdomius, įvairius, keistus statinius savo vadovaujamam žurnalui „Citizen K” ir nuo tada pajutau, jog šis pomėgis tapo mano mėgstamu užsiėmimu”, – pasakoja fotomenininkas Frederic‘as Chaubin‘as.

Frederic‘as Chaubin‘as fotografuoja ir savo foto meninius darbus kuria skirtingose pasaulio vietose. Jis yra aplankęs ir sukūręs meninius kūrinius tokiose šalyse, kaip – Norvegija, Meksika, Indija, Marokas, Italija, Vietnamas, Ukraina, Baltarusija, Rusija ir daugelį kitų.

Foto parodos autorius teigia, jog panašiai kaip ir žmonės, pastatai turi savo genetinę kilmę. „Vizija, virtusi realybe, reiškia įvairius kultūrinius teiginius ir įsipareigojimus gamtai”, – sako autorius.

Parodoje „Architektūra ir gamta” pastatas, kaip meno kūrinys turėtų būti suvokiamas per metų laikų kaitą t.y. įrėmintas debesų ir suformuotas šešėlių, besikeičiančių nuo saulėtekio iki saulėlydžio.

„Aš manau, kad objektyvi architektūros vizija neegzistuoja; yra tik subjektyvi vizija, kuri turėtų pabrėžti laiko pokyčius romantiniu požiūriu”, – teigia autorius.

Kelis kartus lankęsis Lietuvoje foto menininkas negali atsistebėti šalies gamtos grožiu, o ypač jos pajūriu ir Kuršių Nerija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Interjeras su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.