CSKA derbyje įveikė „Moskva”

Sekmadienį aukščiausioje Rusijos „Premier” lygoje buvo sužaistos paskutinės ketverios 20-ojo turo varžybos. Maskvos derbyje CSKA įtikinamai nugalėjo „Moskva”, „Tom” namuose minimaliu rezultatu nusileido „Amkar”, „Rubin” taip pat patyrė nesėkmę, o autsaiderių dvikovoje „Kuban” nugalėjo „Rostov”.

Centrinėse turo rungtynėse Valerijaus Gazajevo treniruojamas CSKA namuose surėmė ginklus su kita Maskvos komanda „Moskva”, vadovaujama Leonido Slutskio. Abidvi komandos turėjo tam tikrų netekčių: svečiai prarado beveik visą pagrindinę gynėjų liniją bei vartininką.

Tačiau „Moskva”, tiesą sakant, mače atrodė geriau, aštriau atakavo ir pralaimėjimo nenusipelnė. Vis dėlto pirmasis mačo įvartis krito 52-ąją susitikimo minutę, kai po pakelto kampinio Eldinas Pechličius galva atmetė kamuolį CSKA kapitonui Igoriui Ignaševičiui ir šis taip pat galva pasiuntė kamuolį į tinklą.

Pergalingas įvartis buvo pelnytas 87-ąją minutę, kai po kampinio „Moskva” žaidėjai sugebėjo toliau išmušti kamuolį, bet CSKA brazilas Vagneris Love`as atėmė kamuolį iš gynėjo ir smūgiu kaire koja tiksliai smūgiavo į vartų „devyniukę”: 2-0.

Kad ir kaip bebūtų, „Moskva” turėjo nemažai progų, bet ir rezultatyviausias komandos žaidėjas Romanas Adamovas iššvaistė du puikius šansus ir taip palaidojo visas komandos viltis iškovoti bent lygiąsias.

Kitose rungtynėse Tomske vietos „Tom” susikovė su Permės „Amkar” – komanda, kurios gynyba yra sunkiausiai pramušama Rusijos čempionate. Pagrindinis momentas rungtynėse buvo užfiksuotas 70-ąją minutę, kai iš aikštės už smūgį alkūnę varžovui buvo išvarytas „Tom” ekipos naujokas Goranas Maznovas.

Po 15 minučių svečiams pavyko pasinaudoti kiekybine persvara – įvartį įmušė Vitalijus Grišinas. Paskutinę mačo minutę „Tom” galėjo išlyginti rezultatą, bet puolėjas Aleksandras Bugajevas sudrebino priešininkų vartų skersinį.

Dar vieną pergalę išvykoje tokiu pat rezultatu 1-0 buvo užfiksuota Kazanėje, kur aikštės šeimininkai „Rubin” priėmė svečius iš Romenskojės „Saturn”. Vienintelį mačo įvartį 17-ąją minutę po „Saturn” naujoko Aleksejaus Ivanovo perdavimo įmušė Dmitrijus Kiričenko.

„Saturn” vienuolikei tai buvo jau trečioji pergalė iš eilės, tuo tarpu „Rubin” patyrė pirmąją nesėkmę savo aikštėje šiame sezone.

Paskutinėse sekmadienio rungtynėse lygos autsaideriai Krasnodaro „Kuban” susitiko su „Rostov” klubu. Pergalingas mačo įvartis buvo pelnytas 67-ąją minutę, kurį baudos smūgiu įmušė „Kuban” žaidėjas Vladimiras Kuzmičiovas.

Sekmadienio 20 turo rezultatai:

CSKA 2 – 0 „Moskva”

52‘ [1 – 0] Sergei Ignashevich

87‘ [2 – 0] Vagner Love

D.Šemberas (CSKA) žaidė visas rungtynes ir gavo geltoną kortelę

„Tom” 0 – 1 „Amkar”

84‘ [0 – 1] Vitali Grishin

70‘ Goran Maznov („Tom”) pašalintas iš aikštės

„Rubin” 0 – 1 „Saturn”

17‘ [0 – 1] Dmitri Kirichenko

E.Česnauskis („Saturn”) žaidė iki 60 minutės ir gavo geltoną kortelę, R.Džiaukštas („Saturn”) rungtynėms registruotas nebuvo

„Kuban” 1 – 0 „Rostov”

67‘ [1 – 0] Vladimir Kuzmichev

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.