JAV ir Prancūzijos lyderiai ryšius stiprino prie mėsainiais nukrauto stalo

Šeštadienį JAV prezidentas Georgeas W. Bushas (Džordžas Bušas) ir Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy (Nikolia Sarkozy) per priešpiečius, skirtus dėl karo Irake įtemptiems santykiams pagerinti, vaišindamiesi mėsainiais ir dešrainiais pabrėžė draugystę, o ne nesutarimus.
Ant kelio prie šeimos rezidencijos Meino valstijos kurorte su savo žmona Laura (Lora) ir tėvais laukdamas pasveikinti Prancūzijos prezidentą, G.W.Bushas pavadino N. Sarkozy „draugu”.

„Akivaizdu, jog buvo nesutarimų, tačiau mūsų santykiai su Prancūzija geri”, – sakė JAV lyderis.

Jis pabrėžė, jog nesutarimai labiausiai susiję su karu Irake. „Tačiau niekada neleidau, kad nesutarimai trukdytų dirbti drauge”, – sakė G.W.Bushas.

JAV tikisi, jog valdant N.Sarkozy pagerės santykiai su Prancūzija. Dvišalis bendravimas itin atšalo, kai Prancūzijai vadovavo Jacquesas Chiracas (Žakas Širakas), kuris priešinosi 2003 metais JAV pradėtai invazijai į Iraką.

Mėlynais džinsais vilkintis N.Sarkozy taip pat akcentavo gerus santykius.

„Ar mes dėl visko sutariame? Ne, – sakė jis. – Tačiau netgi šeimos narių nuomonės nesutampa, tačiau vis tiek tai yra ta pati šeima”.

N.Sarkozy į Bushų šeimos rezidenciją „Walker’s Point” atvyko iš netoliese esančio Naujojo Hampšyro, kur jis leidžia pirmąsias savo kaip Prancūzijos prezidento atostogas.

Prancūzijoje itin kritikuotas atostogas kitoje Atlanto pusėje N.Sarkozy buvo trumpam nutraukęs, kai penktadienį grįžo į Paryžių dalyvauti kardinolo Jean-Marie Lustigerio (Žano Mari Liustižė) laidotuvėse.

N.Sarkozy žmona Cecilia (Sesilija) šeštadienio rytą telefonu paskambinusi pirmajai JAV poniai Laurai Bush apgailestavo, jog ji ir vaikai prastai jaučiasi ir negalės dalyvauti priešpiečiuose. N.Sarkozy prisiminė, jog grįžęs iš Prancūzijos rado šeimą persišaldžiusią.

„Mes viską suprantame. Ji labai energinga moteris ir mes nekantraujame, kada galėsime susipažinti su ja ir vaikais”, – sakė G.Bushas.

G.W.Bushas, N.Sarkozy ir G.W.Busho tėvas, buvęs JAV prezidentas Georgeas Bushas (Džordžas Bušas) prieš priešpiečius surengė privatų maždaug valandos trukmės susitikimą. Pasak G.W.Busho, jie „šiltai ir atvirai” aptarė svarbiausius reikalus, tarp kurių buvo ir karas Irake.

Priešpiečių metu virš Bushų šeimos rezidencijos plevėsavo Prancūzijos vėliava.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.