Lagaminas su pinigais Argentinoje sukėlė naują skandalą

Dėl Argentinoje kilusio skandalo, susijusio su verslininku, kuris vyriausybės išnuomotame lėktuve turėjo lagaminą su grynaisiais pinigais, šalies prezidentas Nestoras Kirchneris (Nestoras Kiršneris) yra priverstas teisintis.

Claudio Uberti (Klaudijus Ubertis), kuris yra vienas pagrindinių N.Kirchnerio derybininkų dėl susitarimų su Venesuela energetikos srityje, ketvirtadienį atsistatydino dėl to, kad leido vienam venesueliečių verslininkui su beveik 800 tūkst. nedeklaruotų dolerių grynaisiais keliauti lėktuvu, kurį išnuomojo Argentinos valstybinė energetikos kompanija „Enarsa”.

Šis skandalas kilo mėnuo po to, kai N.Kirchnero ekonomikos ministrė buvo priversta atsistatydinti dėl daugiau kaip 60 tūkst. dolerių, kurie buvo rasti krepšyje jos darbovietės tualete. Atsinaujinus spaudimui, prezidentas, kuris bando padėti žmonai pakeisti jį per šių metų rinkimus, ketvirtadienį ėmė teisintis.

„Nieko neslepiu. Kai kažkas nutinka, žmonės apie tai sužino, ir mes imamės atitinkamų veiksmų. Pirmą kartą Argentina rimtai kovoja su korupcija, … kad ir kas būtų įsipainiojęs”, – pabrėžė jis, sakydamas kalbą.

Opozicijos politikai, kurie, kaip rodo apklausos, pagal populiarumą prieš spalio 28-osios prezidento rinkimus atsilieka, suskubo naudotis nauju skandalu.

„Tai – iš Dievo, aš superlaiminga. Tiesa paaiškėjo, tai – korupcijos šioje vyriausybėje įrodymas”, – laikraščiui „La Nacion” sakė kairiųjų kandidatė į prezidentus Elisa Carrio (Elisa Kario).

Pirmoji ponia, ilgametė senatorė Cristina Fernandez de Kirchner (Kristina Fernandes de Kiršner) per rinkimus siekia pakeisti savo vyrą prezidento poste, ir apklausos rodo, kad ji gerokai lenkia varžovus, nors į skandalus įsipainiojo ne vienas vyriausybės pareigūnas.

N.Kirchnerio vyriausybė paprastai laikoma rimta ir santykinai „švaria” po 10-ojo dešimtmečio vyriausybių išlaidavimo ir korupcijos, bet opozicijos lyderiai dabar kelia klausimus dėl tokios reputacijos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.