Berlyno siena bus remontuojama

Berlyno sieną, kuri buvo vienas garsiausių šaltojo karo simbolių, planuojama remontuoti, praneša agentūra „Associated Press”. Nors tiksli išlaidų rekonstrukcijai suma dar neapskaičiuota, spėjama, kad prireiks daugiau nei 1,8 mln. JAV dolerių.

Pasak vieno miesto valdžios atstovų Jorgo Flemigo (Joerg Flaehmig), šios sumos neužtektų norint atlikti kapitalinį remontą. Dėl to rugsėjį numatytą darbų pradžią teks atidėti.

Dėl laiko ir turistų, nuolat atskeliančių nuo sienos gabaliukus kaip suvenyrą, ir pati siena, ir grafičio piešiniai ant jos praranda vertę. Būtina ne tik sustiprinti pačią sieną, bet ir atkurti grafičius, o tam prireiks sumokėti nemažas sumas už darbą dailininkams. 1990 metais likusi sienos dalis buvo nutapyta 118 dailininkų.

Berlyno siena buvo pastatyta 1961 m. rugpjūčio 13 d. Ji atskyrė tris sąjungininkų kariuomenių kontroliuojamus Berlyno sektorius nuo Rytų Vokietijos ir tapo šaltojo karo simboliu. Berlynas buvo padalintas į Vakarų ir Rytų Berlyną. Siena buvo sudaryta iš 45 tūkst. betoninių 3,6 x 1,5 m dydžio blokų. Ji buvo nugriauta 1989 metais ir 1991 metais jai suteiktas istorinio paminklo statusas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.