Nutrūktagalviškai vandens telkiniuose lakstantys motorizuoti iškylautojai bus baudžiami griežčiau

Aplinkos ministerija siūlo griežtinti atsakomybę už plaukiojimo vandens transporto priemonėmis vandens telkiniuose reikalavimų pažeidimus ir parengė atitinkamą Administracinių teisės pažeidimų kodekso (ATPK) pataisą, kurią teiks svarstyti Vyriausybei.

Pastaruoju metu ministerija gauna vis daugiau skundų, kad plaukiojantieji vandens transporto priemonėmis nesilaiko nustatytų apribojimų ir draudimų. Viena pagrindinių priemonių užkirsti kelią tokiems pažeidimams – griežtesnė atsakomybė už juos.

Dabartinės ATPK nustatytos baudos nebeatitinka realios padėties ir neturi pakankamo prevencinio poveikio.

Parengtame ATPK pataisos projekte numatoma griežtesnė atsakomybė už plaukiojančiųjų vandens transporto priemonėmis vandens telkiniuose, esančiuose saugomose teritorijose, padarytus pažeidimus.

Už aplinkosaugos sąlygų pažeidimus siūloma bausti nuo 200 iki 400 litų, už plaukiojimą savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis, kai tai daryti draudžiama, – nuo 300 iki 600 litų, už plaukiojimą vandens motociklais saugomose teritorijose esančiuose vandens telkiniuose, kuriuose tai daryti draudžiama ir (arba) kai tai daryti draudžiama, – nuo 400 iki 800 litų.

Taip pat siūloma nustatyti nuo 500 iki 1000 litų baudą už plaukiojimą plaukiojimo priemonėmis, turinčiomis galingesnius kaip 150 kW variklius, vandens telkiniuose, kuriuose tai daryti draudžiama. Už pakartotinius pažeidimus numatoma nuo 800 iki 2000 litų bauda.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.