G.Sabeckis kovos dėl kelialapio į finalą

Vilniuje vykstančiame tarptautiniame Prezidento taurės vyrų teniso turnyre vienintelis likęs mūsų šalies atstovas Gvidas Sabeckis šiandien kovos dėl kelialapio į finalą.

Ketvirtoji turnyro raketė 23 metų prieniškis Gvidas Sabeckis (ATP reitingas 653) vakar po daugiau nei tris valandas trukusios alinančios dvikovos 5:7, 7:6 (7:4), 6:1 šventė pergalę prieš švedą Arvidą Puraneną ir pirmą kartą iškopė į prestižiškiausio Lietuvos teniso turnyro pusfinalį. Šiandien Gvido varžovas bus aštuntuoju skirstytas suomis Juho Paukku (748). Pastarajam ketvirtadienis buvo lengvesnis – jo varžovas norvegas Philipas Riise-Hansenas (1249) antrajame sete dėl traumos atsisakė tęsti kovą, ir suomiui buvo įskaityta pergalė 6:0, 3:0.

Vakar G.Sabeckis „Lietuvos žinioms” prisipažino, kad po nelengvai pelnytos pergalės jaučiasi labai pavargęs, tad pagrindinis tenisininko rūpestis vakar buvo kuo greičiau atgauti jėgas prieš itin svarbų šios dienos mačą. Beje, laimėjęs ketvirtfinalio mačą lietuvis užsidirbo keturis ATP taškus.

Kalbėdamas apie ką tik pasibaigusią dvikovą Gvidas sakė, kad turėjo galimybę laimėti ir pirmąjį setą, tačiau, kai jam kelis kartus nepasisekė, teko ilgokai „kapstytis” iš duobės. Vertindamas priešininką G.Sabeckis kalbėjo: „Varžovas man buvo neparankus – jis mažai darė klaidų ir labai gerai judėjo aikštelėje”. O kalbėdamas apie šiandienį varžovą Juho Paukku Gvidas teigė, kad suomis demonstruoja agresyvų tenisą ir, be to, yra kairiarankis. O tai bet kuriam dešiniarankiui nėra paranku. Tačiau Gvidas nesureikšmino varžovo privalumų. Vaikinas sakė, kad dabar svarbiausia – atgauti jėgas, o jau tada jis sieks tikslo iki galo. Įdomiausia šios dienos dvikova turėtų prasidėti maždaug 13 valandą.

Kitame pusfinalyje susitiks prancūzas Nicolas Coutelot (771), aštuntfinalyje 6:4, 6:3 nugalėjęs mūsų Ričardą Berankį (830) bei vakar šventęs pergalę prieš rusą Viktorą Koziną – 6:2, 7:6 (7:4), ir ispanas Carlosas Poch-Gradinas (654), vakar nugalėjęs tėvynainį Jordi Marse-Vidri (610).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.