Klaipėdos dramos teatro viešnagę tęs komedijų šėlsmas

Klaipėdos dramos teatras rugpjūčio 16-18 d. tęs praėjusią savaitę sėkmingai pradėtą kūrybinę viešnagę Palangoje.

Šįkart kurorto Senojoje gimnazijoje klaipėdiškiai, žiūrovų pageidavimu, parodys linksmiausio, pašėlusio žanro spektaklius: legendinį, neatsižiūrimą „Ožį” pagal Ž. B. Moljero komediją „Žoržas Dandenas, arba Apgautas vyras” (16 d.), juoku virkdančią britų dramaturgo R. Kūnio komediją „Viešbučio kambarys Nr. 13” (17 d.) ir kultinio prancūzų autoriaus E. E. Šmito intriguojančią laisvamanišką komediją „Paleistuvis” (18 d.). Spektaklių pradžia – 20 val.

Genialaus prancūzų komediografo Moljero komediją „Žoržas Dandenas, arba Apgautas vyras” spektaklio režisierius Aidas Giniotis pavadino kur kas taikliau – „Ožys”. Komedijos veiksmas prasideda intrigai jau įkaitus: bajoraitę vedęs „prasčiokas” Ž. Dandenas patenka į tragikomišką padėtį. Žmona įžūliai jį apgaudinėja, uošviai, kurie ir šiaip jau kreivai žiūri į žentą dėl jo žemos kilmės, ne prasčiau už dukterį mulkina Ž. Dandeną. Spektaklyje neapsiribota vien komiška „raguoto” vyro tema. Daug ir grakščiai improvizuojama, nepaprastai puikūs spektaklio aktoriai Vytautas Anužis, scenos senjorai Vytautas Paukštė, Nijolė Sabulytė ir visas būrys jaunesnių scenos partnerių, o tarp jų ir Darius Meškauskas, kuris už genialiai suvaidintą Impresarijų buvo pripažintas geriausiu Lietuvos teatrinio sezono aktoriumi.

R. Kūnio „Viešbučio kambarys Nr. 13” turi tokį milžinišką pasisekimą, kad bilietai iš anksto išperkami. Alvydo Vizgirdos režisuotoje nutrūktgalviškų situacijų komedijoje vaidins nemažas teatro aktorių pulkelis. Situacijos tokios netikėtos ir keičia viena kitą taip greitai, jog šiuo požiūriu pjesė galėtų pretenduoti į Gineso rekordų knygą. Žanro atžvilgiu „Viešbučio kambarys Nr.13” – nepaprasta komedija. Joje yra ryškių detektyvo, farso, grotesko požymių.

Pasaulinio garso prancūzų rašytojo, dramaturgo E. E. Šmito komediją „Paleistuvis” režisavo nepralenkiamas šio žanro meistras uostamiesčio Dramos teatro meno vadovas Povilas Gaidys. Intriguojančios komedijos autorius – netikėtų siužeto posūkių, šmaikščių dialogų meistras. Vaizduodamas vieną įdomiausių ir skandalingiausių švietimo epochos įžymybių – filosofą laisvamanį Deni Didro, „Paleistuvio” autorius šią savo pjesę vadina pačia linksmiausia, kupiną gyvenimo džiaugsmo. Pagrindinius vaidmenis sukūrė Vytautas Anužus ir Auksinio scenos kryžiaus apdovanojimą už Terbuš vaidmenį pelniusi bei geriausios metų aktorės titulą pelniusi Nelė Savičenko.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.