Lietuvos verslininkams Kaliningrade neramu

Kaliningrado srityje dirbantys lietuviai su nerimu reaguoja į išpuolius prieš verslininkus, dirbančius lietuviško kapitalo įmonėse.

Kaip skelbta, naktį į ketvirtadienį Kaliningrade nužudytas vienas iš lietuviško kapitalo statybų bendrovės „Rosslitstroj” įkūrėjų ir savininkų Aleksandras Semkinas. Jis buvo balandį dingusio šios įmonės generalinio direktoriaus Stanislavo Juciaus artimas bičiulis. „Rosslistroj” vadovybė jau artimiausiu metu ketina apsispręsti, ar tęs veiklą Kaliningrade.

Apie neramias nuotaikas kalba ir kiti Kaliningrade dirbantys Lietuvos verslininkai. Nekilnojamojo turto bendrovės „Realtus” generalinis direktorius Andrius Globys sakė, kad sprendimai dėl verslo planų bus priimti gavus tikslesnę informaciją.

„Liūdnos žinios, jaučiamas neramumas, tačiau šiuo metu dirbame kaip dirbome, didelių pasikeitimų neplanuojame. Lauksime konkretesnės informacijos”, – Eltai sakė A. Globys, vadovaujantis kelerius metus Kaliningrade veikiančiai įmonei.

Lietuvos diplomatai ketvirtadienį per susitikimą su Rusijos atstovais išreiškė susirūpinimą dėl įvykių Kaliningrado srityje, kurie kelia pavojų Lietuvos piliečių saugumui.

Lietuvos užsienio reikalų ministerijos atstovas Nortautas Statkus informavo Rusijos ambasados Lietuvoje laikinąjį reikalų patikėtinį Dmitrijų Cvetkovą, kad jei nebus imtasi priemonių verslo saugumui Kaliningrado srityje užtikrinti, Lietuva bus priversta kelti šiuos klausimus artimiausiame neformaliame Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrų susitikime bei ES ir Rusijos viršūnių susitikime.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.