Arkties vandenyne atskilę ledyno gabalai sužeidė kruizinio laivo keleivius ir įgulos narį

Arkties vandenyne į vieną kruizinį laivą atsitrenkus krentantiems ledkalnio gabalams, buvo sužeista 17 britų turistų ir vienas rusų jūreivis, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.
Didžiosios Britanijos kelionių agentūra „Discover the World”, plukdžiusi laivu savo turistus, kiek anksčiau sakė, kad per šį nelaimingą atsitikimą, įvykusį trečiadienio popietę, buvo sužeisti septyni žmonės, iš jų du – sunkiai.

Rusijoje registruotu laivu „Aleksei Maryšev” plaukė beveik 50 keleivių ir 19 įgulos narių, kai nuo Horno ledkalnio atskilę ledo gabalai tėškėsi į jūrą ir užkrito ant laivo.

„Atrodo, kad tai sukėlė milžinišką bangą ir ledo gabalai trenkdami į denyje buvusius žmones sviedė juos į sieną”, – sakė Svalbardo salyno laikinoji gubernatorė Elisabeth Bjoerge Loevold (Elizabet Bjorgė Lovold).

Visi turistai buvo britai, o beveik visi įgulos nariai – rusai, telefonu teigė Svalbardo policijos viršininko pavaduotojas Janas Tommervoldas (Janas Tomervoldas).

Keturi rimtai sužeisti žmonės – trys turistai ir vienas įgulos narys rusas – buvo nuvežti į ligoninę Tromsės mieste. Likusiems buvo suteikta pagalba pagrindiniame Svalbardo mieste Longjyrbiene.

Laivui grįžus į Longjyrbieno uostą, pareigūnai apklausė laivo kapitoną ir kitus įgulos narius, kad išsiaiškintų tikslias šio incidento aplinkybes.

Laivą „Aleksei Maryšev” eksploatuoja Olandijos kompanija „Oceanwide”, su kuria „Discover the World” bendradarbiauja daugiau kaip 20 metų, sakė kelionių agentūros atstovė spaudai.

Svalbardo sala yra maždaug už 1 tūkst. km nuo Šiaurės ašigalio.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.