Delsimo patvirtinti naują Kainų komisija priežasčių premjeras ieško prezidentūroje

Premjeras Gediminas Kirkilas teigia, jog delsimas patvirtinti naujus Valstybinės kainų kontrolės ir energetikos komisijos narius turi gilesnes priežastis, nei vien abejonės dėl siūlomų narių kompetencijos.

Kartu premjeras, paneigdamas vos prieš 2 dienas išsakytą prezidento patarėjų poziciją tvirtina, jog prezidentui Valdui Adamkui abejonių kelia tik Valdo Lukoševičiaus kandidatūra, nors BNS žiniomis, didžiausi nesutarimai tarp premjero ir prezidento kyla dėl komisijos pirmininku siūlomo Dariaus Čeledino.

„Aš bijau, kad šitos komisijos pakeitimo vilkinimas turi tam tikras gilesnes šaknis. Matot, energetika yra labai sudėtingas ūkis, jei taip galima pasakyti. Labai daug ryšių, ne vien tik dujininkai, į kuriuos šiuo metu koncentruojamasi, yra ir šiluma, ir kitos kainos. Tas dabartinės situacijos neapibrėžtumas dar labiau jaukia mūsų energetikos ūkį”, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė premjeras.

G.Kirkilas tvirtino, kad prezidentui Valdui Adamkui abejonių sukėlęs jo pasiūlytas kandidatas į Kainų komisijos narius Valdas Lukoševičius bus pakeistas.

„Prezidentas suabejojo konkrečiai tik dėl vieno kandidato – Valdo Lukoševičiaus, nes jis turi akcijų kai kuriose energetikos įmonėse. Mes jį pakeisime kitu ir vėl teiksime prezidentui komisiją”, – teigė Vyriausybės vadovas.

Tačiau BNS žiniomis, daugiausiai abejonių V.Adamkui kelia D.Čeledino kandidatūra. Šios abejonės yra susijusios su D.Čeledino ankstesniu darbu bendrovėje Vakarų skirstomieji tinklai bei spaudoje pasirodžiusiais pranešimasi neva jo kandidatūrą lėmė pomėgis žaisti tenisą su premjeru.

Prezidento abejones D.Čeledino kandidatūra antradienį po premjero ir prezidento susitikimo žurnalistams patvirtino ir prezidento patarėjas Ramūnas Vilpišauskas.

Ministras pirmininkas taip pat aiškino, kad Kainų komisijos kadencija, šiuo metu trunkanti penkerius metus, galėtų būti trumpesnė.

„Aš manau, kad tokių komisijų kadencija gal ir trumpesnė galėtų būti, nes per daug jau greitai komisijos nariai ir pats pirmininkas tampa susieti įvairiais ryšiais… su įvairiomis grupuotėmis ir tampa subjektyvūs, ir prasideda politikavimas, fokusuojamasi į vienas problemas ir visiškai nekalbama apie kitas”, – aiškino G.Kirkilas.

Į Kainų komisijos pirmininko postą pretenduojantis Darius Čeledinas bei naujos komisijos nariais galintys tapti Žilvinas Klimka, Valdas Lukoševičius, Jonas Grigas ir Rimantas Lukoševičius liepos 25 dieną buvo susitikę su prezidentu.

Pagal įstatymą, Kainų komisiją sudaro penki nariai. Kainų komisijos narius premjero teikimu penkeriems metams skiria prezidentas, o atrinkti pretendentus turi Ūkio ministerija.

Šiuo metu dirbančios komisijos ir jos pirmininko Vidmanto Jankausko kadencija baigėsi šių metų balandžio 12-ąją, tačiau ji dirba, kol bus paskirta pamaina.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.