Partija tebelaukia viešos atgailos – rentos troškęs A.Pekeliūnas bendražygių reikalavimų negirdi

Vienas aktyviausiai rentų parlamentarams siekęs Seimo vicepirmininkas Alfredas Pekeliūnas dėl savo elgesio dar turės pasiaiškinti Valstiečių liaudininkų sąjungai.

Šios partijos vicepirmininkas Ramūnas Karbauskis pareiškė, kad A.Pekeliūnas nesilaikė partijos tarybos sprendimo nebalsuoti už rentas numatantį įstatymą, rašo dienraštis „Lietuvos rytas”.

Partijai priklausančius parlamentarus įpareigojantis tarybos sprendimas buvo priimtas remiantis Valstiečių liaudininkų sąjungos skyrių pirmininkų apklausos rezultatais, kurie atskleidė neigiamą nuomonę dėl siūlymo buvusiems Seimo nariams mokėti rentas.

Tarybos nuomone, pakartotinai neišrinktų parlamentarų rentų įteisinimas pažeidžia asmenų lygiateisiškumo principą.

„Atsižvelgdama į visuomenės pasipiktinimą šiuo ketinimu bei vadovaudamasi etikos ir moralės principais partija negali pritarti rentų skyrimui”, – pareiškė Valstiečių liaudininkų sąjungos taryba.

Tačiau A.Pekeliūnas į tai numojo ranka.

Valstiečius liaudininkus ypač papiktino partijos bendražygio atsakymas į žurnalistų klausimą, ką jis manąs apie neigiamą visuomenės nuomonę dėl Seimo narių rentų.

„Jums gal vidurius paleido, atsiprašant? Jums skauda, jeigu aš gaunu daugiau?” – tada išrėžė A.Pekeliūnas po susitikimo su Seimo prieigose piketuojančiais politikų užmojais nepatenkintais žmonėmis.

R.Karbauskis „Lietuvos rytui” tvirtino siūlęs, kad gėdą partijai užtraukusio A.Pekeliūno elgesys būtų svarstomas partijos etikos komisijoje. Tačiau taryba nusprendė nepaklusnaus parlamentaro viešai nebarti, bet vis dėlto įpareigojo Seimo frakciją rudenį, prasidėjus sesijai, dar kartą įvertinti A.Pekeliūno elgesį.

Tuo metu A.Pekeliūnas nemato reikalo daugiau niekam aiškintis.

Seimo vicepirmininkas „Lietuvos rytui” pareiškė, kad parlamento posėdyje buvo perskaitytas jo pasiaiškinimas dėl incidento, kurį jis vadino nesusipratimu ir įsitikinęs, kad to pakanka: „Ką aš dar turėčiau daryti? Tai R.Karbauskio problemos, jei jis mano, kad aš turiu ką nors aiškintis ar atsiprašinėti”.

A.Pekeliūnas taip pat tvirtino, kad Valstiečių liaudininkų sąjungos tarybos sprendimas, kuriuo Seimo nariai buvo raginami nebalsuoti už rentas, jį pasiekė pavėluotai, jis jo nė nematęs. Todėl politikas nemano nusižengęs partinei drausmei.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.