Universitetas pasipildė

Klaipėdos universitete surengtas papildomas studentų priėmimas pradžiugino 358 jaunuolius.

Būtent tiek laisvų vietų buvo likę tiems stojantiesiems, kurie po bendrojo priėmimo dėl žemesnių balų atsidūrė „už borto”.

Pasak studijų departamento vyresniosios specialistės Beatos Kajutytės, po kelias laisvas vietas buvo likę į visas specialybes, išskyrus menų.

„Šios srities studijos – nepopuliariausios Klaipėdos universitete. Stoja tik tie, kurie turi specialių gebėjimų”, – teigė specialistė.

Į papildomas vietas sulaukta 636 prašymai. Didžiausi konkursai buvo į ekonomikos, viešojo administravimo, vadybos, statybų inžinerijos, psichologijos ir politikos mokslų studijas.

Mažiausiai pareiškimų sulaukta į pedagogikos specialybes.

„Panašios tendencijos buvo ir per bendrąjį priėmimą”, – pridūrė B.Kajutytė.

Pasak Klaipėdos universiteto Priėmimo komisijos atsakingojo sekretoriaus Jono Bukančio, šiemet į 19 šalies aukštųjų mokyklų stojo maždaug 36 tūkst. jaunuolių, iš kurių nesėkmę patyrė apie 7 tūkst.

„Į Klaipėdos universiteto dienines ir neakivaizdines bakalauro studijas įstojo per 1 200 jaunuolių. Pavyzdžiui, į 20 viešojo administravimo vietų prašymus pateikė 1 450 abiturientų, tai yra maždaug po 70 jaunuolių į vieną vietą. Visiems pasisekti tiesiog negalėjo”, – teigė docentas.

J.Bukantis pabrėžė, kad šiemet į šalies universitetus įstoti buvo sudėtingiau nei pernai, kadangi stojančiųjų pažymių vidurkis buvo aukštesnis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.