Europos kultūros sostinės ambasadorius išvyko pakviesti Rygos bei Talino gyventojų į Vilnių

Šiandien, rugpjūčio 8 d., ryte iš sostinės Europos aikštės dviračiu į Rygą ir Taliną išvyko Vilniaus, 2009 m. Europos kultūros sostinės, ambasadorius Jevgenijus Funikovas. Kelionės tikslas – perduoti šių miestų merams bei gyventojams Vilniaus mero Juozo Imbraso kvietimą dalyvauti 2009 m. Europos kultūros sostinės renginiuose.

„Šia kelione noriu ne tik išbandyti jėgas, bet ir paskleisti žinią apie savo gimtąjį miestą Vilnių. Kultūros sostinės programa „Kultūra gyvai” skirta ne tik miesto gyventojams, bet ir visiems svečiams. Todėl džiaugiuosi galėdamas pakviesti gretimų šalių gyventojus kartu dalyvauti šios programos renginiuose”, – išvykdamas kalbėjo J. Funikovas.

Išvykęs iš sostinės, J. Funikovas planuoja nuvažiuoti iš karto apie 200 kilometrų. Pirmasis dviratininko sustojimas numatomas 100 kilometrų nuo sostinės – Sodeliškių gyvenvietėje, Panevėžio rajone, antrą kartą J. Funikovas sustos likus 2 kilometrams iki Latvijos sienos – Saločių miestelyje, Pasvalio rajone. Iki 24 valandos dviratininkas planuoja atvykti į Rygą. Ryte J. Funikovo dienotvarkėje – susitikimas su Rygos mero atstovu, kelionė dviračiu į Taliną. Rugpjūčio 10 d. žygeivis susitiks su Talino miesto vadovo atstovu, rugpjūčio 11 d. automobiliu sugrįš į Vilnių.

25 metų Jevgenijus nesibaimina 600 kilometrų, kuriuos teks įveikti dviračiu per keletą dienų. Pernai jis vienas dviračiu numynė iš Vilniaus į Klaipėdą, o vasarą kasdien šia transporto priemone važiuoja į darbą Vilniaus miesto savivaldybėje.

Europos kultūros sostinės ambasadoriais tapti kviečiami visi, norintys skelbti žinią apie Vilnių bei kviesti visus čia atvykti. Tam reikia interneto svetainėje www.kulturagyvai.lt užpildyti anketą bei pagrįsti savo pasiryžimą būti ambasadoriumi. Tikimasi, kad iki 2009 m. Vilnių garsins 10 000 kultūros sostinės ambasadorių komanda.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.