Teisėjai taiso kolegų klaidas

Trys turto prievartavimu įtariami, ne sykį teisti klaipėdiečiai turės dar kartą stoti prieš teismą, nes, patenkinus prokuroro skundą, byla grąžinta nagrinėti pirmos instancijos teismui.

Klaipėdos apygardos prokuratūra dar šių metų vasarį baigė tirti baudžiamąją bylą dėl turto prievartavimo ir ją perdavė Klaipėdos miesto apylinkės teismui. Įtarimai pareikšti 5 kartus teistam 34 metų Oktavijui Balsevičiui, 10 kartų teistam 35 Eduardui Skinderui ir jo bendraamžiui, uostamiesčio nusikaltėlių pasaulio įžymybei, penkiskart teistam Arūnui Kubiliui. Nustatyta, kad jie iš vienos moters, panaudodami psichinę prievartą, išreikalavo 1 tūkst. litų.

65 metų Marija M. sulaukė skambučio iš uostamiesčio 3-iojo policijos komisariato kriminalistu prisistačiusio O.Balsevičiaus. Jis moteriai pareiškė, esą jos žentas bare sumušė žmogų. Kad nukentėjusysis tylėtų, prašyta 2 tūkst. litų. Moteriai pasakius, jog tokios sumos ji neturinti, nusiderėta iki tūkstančio litų. Juos Marija M. ir perdavė nepažįstamajam.

Įtariama, kad viską organizavo O.Balsevičius, o A.Kubilius ieškojo žmonių, galinčių paimti iš moters pinigus. A.Kubiliui paslaugos paprašius E.Skindero, šis pas moterį nusiuntė Dainių Dapkų (jis šiuo metu slapstosi užsienyje). Gautus pinigus vyrai pasidalijo, o įkalintajam O.Balsevičiui jo dalis buvo pervesta į nurodytą sąskaitą.

Birželį Klaipėdos miesto apylinkės teismas nusprendė bylą grąžinti prokuratūrai, nes, teismo nuomone, kaltinamųjų veiksmai turėjo būti kvalifikuojami ne kaip turto prievartavimas, o kaip sukčiavimas.

Tačiau prokuratūra tokią nutartį apskundė Klaipėdos apygardos teismui. Šis teismas prokuroro skundą patenkino, panaikino žemesnės instancijos teismo nutartį ir perdavė baudžiamąją bylą nagrinėti tam pačiam teismui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.