„Hearts” pralaimėjo Edinburgo derbį

Pralaimėjimu Škotijos futbolo čempionatą pradėjo lietuviškasis Edinburgo „Hearts” klubas.

Pirmadienį pirmojo turo rungtynėse „Hearts” futbolininkai namie 0:1 (0:1) pralaimėjo kitai Edinburgo komandai „Hibernian”.

Škotijos sostinės komandų derbyje vienintelį įvartį 2 min. įmušė „Hibernian” žaidėjas Brajanas Keras.

„Hearts” komandoje visas rungtynes žaidė Marius Žaliūkas ir Audrius Kšanavičius. Saulius Mikoliūnas rungtyniavo iki 65-os, Ričardas Beniušis – iki 69-os min., o Deividas Česnauskis aikštėje nepasirodė.

Šių rungtynių išvakarėse Škotijos žiniasklaidoje pasirodė žinučių, jog net penki lietuviai – puolėjas Andrius Velička, saugai Linas Pilibaitis ir Kęstutis Ivaškevičius, gynėjas Tomas Kančelskis bei vartininkas Eduardas Kurskis – palieka „Hearts” klubą. Mūsų turimomis žiniomis, šie žaidėjai atsisakė paklusti klubo savininko Vladimiro Romanovo užgaidoms.

Tačiau šių futbolininkų likimas iki galo dar nėra aiškus. Tik L. Pilibaitis išvyko peržiūron į Rusijos pirmojoje lygoje rungtyniaujantį Novotroisko klubą „Nosta”. Manoma, kad „Hearts” klube liks E. Kurskis, nes į Anglijos „Premier” lygą sparnus kelia pagrindinis vartininkas Kreigas Gordonas. Dėl jo varžosi „Sunderland” ir Birmingemo „Aston Villa” klubai. Turėtų „Hearts” klube pasilikti ir K. Ivaškevičius. Jis praėjusį sezoną sėkmingai debiutavo Edinburgo klube ir į čempiono Glazgo „Celtic” vartus įmušė gražų įvartį.

Kiek „Hearts” klube liks lietuvių, paaiškės artimiausiu metu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.