J.Borisovas ignoruoja įstatymus

Buvęs nušalintojo prezidento Rolando Pakso finansinis rėmėjas Jurijus Borisovas ignoruoja Prezidento Valdo Adamkaus dekretą bei įstatymus ir negrąžina prarasto valstybės apdovanojimo.

Nors V.Adamkus jau prieš pusmetį pasirašė dekretą, kuriuo įpareigojo J.Borisovą grąžinti apdovanojimą, šis nesiruošia jo vykdyti, teigia LNK „Žinios”.

Apdovanojimo įstatymas nenumato jokių sankcijų asmeniui, nevykdančiam Prezidento įsako.

Prezidentūros kanclerio Giedriaus Krasausko teigimu, daugiau kaip pusmetį nerandama būdo, kaip išsireikalauti grąžinti „Dariaus ir Girėno” medalį.

„Jei J.Borisovas ir toliau ignoruos dekretą, bus raštu paragintas grąžinti apdovanojimą”, – sakė jis.

Tuo tarpu pats J.Borisovas šaiposi iš reikalavimų grąžinti medalį LNK žurnalistui susisiekus su J.Borisovu, šis valstybinio apdovanojimo grąžinimo temą pakomentavo pasiųsdamas žurnalistą „ant trijų raidžių”.

J.Borisovas nepraranda vilties bylinėtis su Prezidentu, nors vienas teismas jau atsisakė nagrinėti jo skundą.

Prezidentas V.Adamkus sako, kad prieš J.Borisovą kardomosios priemonės, prievarta nebus naudojama. „Jeigu jis jaučia, kad jį pasilaikys, tai į sveikatą”, – teigia Prezidentas.

Pasak teisininkų, jei Prezidentūra oficialiai praneštų, kad J.Borisovas nevykdo įstatymų, tai galėtų turėti įtakos kitų institucijų ar teismų sprendimams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.