Pakeltas tiltas vilioja smalsuolius

Praėjusį šeštadienį bandymams pakeltas Biržos tiltas, sugedus elektros pakėlimo mechanizmui, taip ir liko nenuleistas.

Vis dar remontuojamas Biržos tiltas aptvertas signaline „Stop” juosta. Tai neatbaido smalsuolių. Vakarais čia galima pamatyti ne tik vaikus, laipiojančius pavojingais tilto kraštais, bet ir suaugusiuosius, norinčius nusifotografuoti ant pakelto tilto.

Remontuojamo tilto teritorijos saugumu rūpinasi statybos bendrovė „Hidrostatyba”. Jos statybos direktoriaus pavaduotojas Arvydas Biesevičius tikino, kad tiltas yra aptvertas apsaugine juosta.

Savivaldybės statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėja Violeta Staskonienė teigė, kad Biržos tiltas yra pakeltas, nes išbandant tiltą sugedo elektros pakėlimo mechanizmas. „Šiuo metu tiltu ir statybos vietos saugumu rūpinasi rangovai”, – kalbėjo V.Staskonienė. Pasak jos, Biržos tiltu eismas bus leistas sutvarkius remontuojamą Tiltų gatvę. Prieš tai jį įvertins valstybinė komisija.

A.Biesevičius pranešė, kad praėjusį šeštadienį statybos įmonė tikrino Biržos tiltą. Pakėlus tiltą dėl didelės apkrovos nulūžo variklio reduktoriaus kaištis. Jis buvo greitai sutvarkytas.

„Tiltas yra pataisytas, jį galima ir pakelti, ir nuleisti”,- aiškino A.Biesevičius. Paklaustas, kodėl jau ketvirta diena tiltas laikomas pakeltas, statybos direktoriaus pavaduotojas teigė, kad jis yra tik bandomas.

„Planuose nebuvo numatyta remontuoti reduktorių. Susitiksime su tilto projekto autoriumi Algirdu Steponavičiumi ir tarsimės, ar keisti visą mechanizmą. Vėl bus atliekami bandymai. Visus darbus, numatytus plane, mes jau padarėme”,- aiškino A.Biesevičius.

Kada Biržos tiltas bus nuleistas, jis negalėjo pasakyti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.