Vaiko teisių apsaugos kontrolierė domėsis mokyklų uždarymu Alytaus rajone

Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė trečiadienį lankysis nuo rugsėjo uždaromose Alytaus rajono mokyklose.
Rimėnų, Radžiūnų, Vankiškių, Luksnėnų ir Miklusėnų pradinio ugdymo skyriuose R.Šalaševičiūtė susitiks su mokyklų ir vietos bendruomenėmis. Alytaus rajono savivaldybėje kontrolierė su rajono valdžia bei mokyklų vadovais aptars pradinių ugdymo skyrių uždarymo bei kitas švietimo problemas.

Kaip rugpjūčio pradžioje skelbė žiniasklaida, Alytaus rajono savivaldybė nuo rudens rengiasi uždaryti 9 pradines mokyklas. Šiam ketinimui priešinasi mokinių tėvai, nepritaria dauguma mokytojų.

Artimiausiame Alytaus tarybos posėdyje rajono politikai spręs, ar atsisakyti Eičiūnų, Kančėnų, Rimėnų, Radžiūnų, Vankiškių, Ąžuolinių, Parėčėnų, Luksnėnų ir Miklusėnų pradinių mokyklų, ar jas palikti. Iki šiol visos minėtos pradinės mokyklos yra rajono vidurinių ir pagrindinių mokyklų padaliniai.

Uždarius šias mokyklas darbo neteks 18 mokytojų, o 135 vaikai, Švietimo skyriaus duomenimis, turės pradėti lankyti kitas mokyklas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.