Palangos paplūdimių renovavimas kainuotų mažiausiai 15 mln. litų

Palangos savivaldybės administracija ruošiasi priimti sprendimą Palangos ir Šventosios paplūdimių infrastruktūros renovavimo darbams. Svarstoma galimybė pasirašyti koncesijos sutartį su privačiais investuotojais, kurie sutvarkę infrastruktūrą galėtų kurti mokamus paplūdimius, tačiau bandoma ieškoti ir kitų alternatyvų.

Beveik prieš dvejus metus pradėtame rengti Palangos m. savivaldybės paplūdimių kompleksinio sutvarkymo investiciniame projekte numatyta, kad kompleksiniam paplūdimių sutvarkymui miestui prireiks mažiausiai 15 mln. litų. „Miestas tiek pinigų skirti negali, todėl svarstome visus būdus, kaip sutvarkyti paplūdimius, taip pat ir pasitelkiant privačias lėšas”, – sako Palangos meras Remigijus Kirstukas.

Pagal projektą Palangos paplūdimiuose turėtų būti įrengti dušai, geriamojo vandens fontanai, persirengimo kabinos, pastatyti nauji ir rekonstruoti jau veikiantys tualetai, įrengtas paplūdimių apšvietimas, sporto aikštelės. Projekte pateikiama ir naktinio paplūdimio idėja, kuri labai palankiai vertinama jaunimo.

Miesto taryba nuspręs, kuriuos paplūdimius reikia renovuoti pirmiausia ir kuriose vietose būtų galima įrengti mokamus paplūdimius.

„Jei bus pritarta projektui, mokamus paplūdimius įrengti būtų skelbiamas koncesijos konkursas, kuriame geriausią pasiūlymą pateikę verslininkai gautų tokią teisę”, – sako Palangos meras.

Verslininkai ir patys ne kartą kreipėsi į miesto tarybą, prašydami išnuomoti jiems dalį paplūdimio, kurį jie sutvarkytų ir įrengtų mokamus šiuolaikiškus paplūdimius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.