Prezidentas abejoja dėl premjero siūlomų kandidatų į VKEKK

Prezidentas Valdas Adamkus abejoja dėl kai kurių premjero Gedimino Kirkilo teikiamų narių į Valstybinę kainų ir energetikos kontrolės komisiją (VKEKK) tinkamumo eiti šias pareigas.

„Prezidentui kilo klausimų dėl kai kurių pateiktų kandidatų į šią komisiją, ir jis paprašė premjero geriau įvertinti kai kuriuos iš jų”, – antradienį po ministro pirmininko ir prezidento susitikimo sakė šalies vadovo patarėjas Ramūnas Vilpišauskas.

Abejonės, anot jo, V. Adamkui kilo per susitikimą su pretendentais. Prezidentas pokalbyje su jais teiravosi, ar dirbant komisijoje neiškiltų viešųjų ir privačių interesų konfliktai.

R. Vilpišauskas patvirtino, kad susitikime kalbėta ir apie komisijos pirmininku siūlomo „Lietuvos energijos” Branduolinės energetikos departamento direktoriaus pavaduotojo Dariaus Čeledino kandidatūrą.

Antrajai kadencijai dar siūlomi dabartinės komisijos nariai Valdas Lukoševičius, Jonas Grigas ir Rimantas Lukoševičius. Penktasis siūlomas kandidatas – Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnas Žilvinas Klimka.

Premjeras G. Kirkilas patikino, kad sprendimas dėl komisijos sudėties bus priimtas „kaip įmanoma greičiau”, kai bus surinkta būtina papildoma informacija, tarp jų ir dėl galimo interesų konflikto. Tačiau jis pripažino kitų kandidatų į pirmininko postą neturintis.

R. Vilpišausko teigimu, premjero ir prezidento susitikime taip pat buvo iškelta idėja sukurti darbo grupę, kuri peržiūrėtų teisės aktus, reglamentuojančius VKEKK ir kitų reguliacinių institucijų, tokių kaip Ryšių reguliavimo tarnyba ir Konkurencijos taryba, veiklą, finansavimo šaltinius bei kandidatų atrankos kriterijus.

„Šis atvejis atskleidė, kad aiškesnių kriterijų nebuvimas komplikuoja narių skyrimo procesą ir sukelia įvairių kalbų”, – nurodė prezidento patarėjas.

Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos narius siūlo Ūkio ministerija ir premjeras, o skiria ir atleidžia prezidentas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

1 atsiliepimas į "Prezidentas abejoja dėl premjero siūlomų kandidatų į VKEKK"

  1. T,B,

    Prezidente,čia nereikia „abejoti”,reikia apie kandidatus į aukštus postus surinkti visą galimą informaciją iš visų galimų šaltinių, ne tik iš Kirkilo, Muntiano ar AMB. Ir be pretendentų konkurso į aukštas pareigybes,neskirti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.