Vyriausybė grįžo į kovą už būvį

Į darbą grįžtančios Vyriausybės laukia nemenki ekonominiai ir politiniai iššūkiai.
Keturių partijų suformuota mažumos Vyriausybė trečiadienį susirinks į pirmąjį po atostogų darbo posėdį, rašo dienraštis „Kauno diena”.

Vyriausybės vadovui socialdemokratų lyderiui Gediminui Kirkilui netrukus teks su opoziciniais konservatoriais tartis dėl tolesnės paramos jo vadovaujamam ministrų kabinetui.

Rugsėjo 1 dieną baigiasi Tėvynės sąjungos su socialdemokratais pasirašyto susitarimo dėl paramos mažumos Vyriausybei galiojimas. Konservatoriai grasina griežtai pareikalauti iš socialdemokratų laikytis susitarimo punktų. Galutinai dėl tolesnės paramos Vyriausybei bus tariamasi Tėvynės sąjungos tarybos posėdyje, kuris vyks rugsėjo 8 dieną, taip pat konservatorių derybose su socialdemokratais.

Rugsėjo viduryje Vyriausybę turėtų pasiekti kitų metų biudžeto projektas. Jo priėmimas Seime taps vienu didžiausių išbandymų ministrų kabinetui.

Mat nuo Naujųjų metų įsigalios įstatymai, kuriais gerokai padidinamas pareigūnų bazinis atlyginimas. Jų ir visų kitų iš biudžeto finansuojamų valstybės tarnautojų algų pakėlimas kainuos daugiau kaip 800 mln. litų. Vyriausybė tvirtino, kad bus sudėtinga rasti tokias dideles lėšas.

Taip pat rudenį turi būti baigta tartis su Lenkija dėl jos dalyvavimo naujos atominės elektrinės statybos projekte. Be to, turėtų būti suformuotas lietuviškų bendrovių konsorciumas, kuris šiame projekte atstovaus Lietuvai.

Spalį turėtų būti paskelbtas naujas korupcijos suvokimo indeksas. G.Kirkilas yra žadėjęs atsistatydinti, jeigu šis indeksas nepasikeis į gerąją pusę.

Įtakingas britų žurnalas „The Economist” prognozavo, kad G.Kirkilo vadovaujamai Vyriausybei nelemta išsilaikyti iki kitų metų rudenį įvyksiančių Seimo rinkimų.

Tačiau premjeras Vyriausybės darbą yra įvertinęs pakankamai optimistiškai. Pasak jo, išsprendus daugumą problemų yra nemenka galimybė efektyviai dirbti toliau.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.