„Hearts” nesėkmė Edinburgo derbyje

Paskutinėse Škotijos čempionato pirmojo turo rungtynėse vėlyvą pirmadienio vakarą Edinburgo derbyje susigrūmė du sostinės klubai – „Hearts” ir „Hibernian”. Pergalę po ankstyvo Briano Kerro įvarčio ir atkaklios dvikovos šventė svečiuose žaidęs „Hibernian”.

„Hearts” 0 – 1 „Hibernian”

2′ [0 – 1] Brian Kerr

Prieš rungtynes „Hearts” sirgalius nustebino žinia, kad komandą paliko net penki lietuviai, tarp kurių buvo ir praėjusį sezoną rezultatyviausiu komandos žaidėju buvęs Andrius Velička. Pastarąjį startinėje sudėtyje pakeitė Ričardas Beniušis, kuris kartu su Audriumi Kšanavičiumi debiutavo Škotijos čempionate.

Mačą Edinburgo ekipos gretose taip pat pradėjo Marius Žaliūkas ir Saulius Mikoliūnas, o po traumos atsigaunantis Deividas Česnauskis liko tarp atsarginių. „Hearts” dėl diskvalifikacijų negalėjo padėti Christophe`as Berra ir Larry Kingstonas.

Jau antrą rungtynių minutę „Hibernian” išsiveržė į priekį – po Stepheno Fletcherio perdavimo iš krašto Christos Karipidis prašoko pro kamuolį ir Brianas Kerras iš arti nukreipė jį į vartus nuginkluodamas Steve`ą Banksą, kuris užėmė į „Premier” lygą greičiausiai persikelsiančio Craigo Gordono vietą vartuose.

Įkvėpti įvarčio „Hibernian” futbolininkai išlaikė iniciatyvą, tačiau vėliau „Hearts” atsigavo ir vis dažniau lankėsi prie varžovų vartų. Vis tik atakos smaigalyje žaidęs R.Beniušis tikslių perdavimų, negavo o aktyvus A.Kšanavičiaus žaidimas konkrečių vaisių nedavė.

Vieną iš retesnių progų turėjo vasarą iš „Hibernian” iš „Hearts” persikėlęs Michaelas Stewartas, kurio smūgiuotas kamuolys skriejo pro šalį. Mariaus Žaliūko smūgis galva nesukėlė didesnių problemų svečių vartininkui Yves Ma-Kalambay, o Andrew Driveris smūgiavo netiksliai.

Po pertraukos tęsėsi panašus žaidimas – „Hearts” išlaikė teritorinę persvarą, bet realių šansų sukurti nesugebėjo. Vieną pirmųjų bandymų įmušti atliko A.Kšanavičius, kuris suklaidinęs varžovą baudos aikštelėje pažeme smūgiavo šalia virpsto.

Tuo tarpu „Hibernian” kontratakos buvo pavojingesnės ir S.Banksui teko padirbėti atremiant Davido Murphy baudos smūgį. Aktyvus svečių komandoje buvo Benji, kuris ne kartą bandė laimę iš toliau, bet dažniausiai į nepataikydavo į vartus.

„Hearts” treneriai bandė gyvinti žaidimą vietoje S.Mikoliūno ir R.Beniušio į aikštę išleidę Juho Makelą ir Michalą Pospišilą, bet ir pastarajam puolime nesisekė – vienintelį kiek pavojingesnį čeko smūgį apsisukant lengvai sugavo vartininkas.

„Hibernian” iškovojo pergalę minimalia persvara ir į savo sąskaitą įsirašė pirmuosius tris taškus, tuo tarpu „Hearts” patyrė retą nesėkmę derbyje savo aikštėje ir pirmų taškų turės palaukti dar bent iki kito turo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.