Fizinės ir emocinės sveikatos sąlyga – meilė

Saulei riedant Liūto žvaigždynu, iki rugpjūčio 23 dienos, aktyvus tampa šlapimo pūslės meridianas.

Šlapimo pūslės meridianas žymimas tarptautiniu simboliu V, yra jan charakterio. Jo paros aktyvumo laikas 15 – 17 val., spalva oranžinė.

Gigantas

Meridianas pagal taškų skaičių yra tikras gigantas, t. y. nugaros pusėje simetriškai pagal stuburą yra išsidėstę po 67 taškus.

Energiją perėmęs iš plonojo žarnyno meridiano, jis vingiuoja nuo akies kampučių per viršugalvį, pakaušį, kaklą, palei stuburą suskyla ir išsišakoja į dvi atšakas, eina sėdmenimis, leidžiasi per pakinklius, eina blauzdomis ir pėdos pakraščiu nuteka į mažąjį pėdos pirščiuką.

Šis meridianas pagal penkių elementų teoriją priklauso Vandens stichijai, o vanduo, žinia, glaudžiai susijęs su kūno skysčiais: limfa, seilėmis, prakaitu, šlapimu. Ezoterine prasme skysčiai glaudžiai susiję su mūsų emocijomis.

Pagrindinė fiziologinė funkcija, kurią atlieka ši sistema, – inkstų veiklos (savo energiją meridianas perduoda inkstams) ir šlapinimosi funkcijos reguliavimas.

Harmonizuoja masažas

Šio meridiano didumas gali turėti ir teigiamą, ir neigiamą poveikį žmogaus organizmui. Išskirtinis dalykas – meridiano taškų gausumas nugaroje daro mus priklausomus nuo partnerio ar nuo masažuotojo.

Per nugarą, darydami klasikinį, taškinį ar tiesiog atpalaiduojantį masažą, galime harmonizuoti ir kitų kūno sistemų sutrikimus.

Jei negalime sau leisti masažo, galima į pagalbą pasitelkti metalinius adatinius ar plastmasinius aplikatorius, kurie padeda atpalaiduoti įtemptas nugaros dalis, malšina skausmą, arba pagal sudžok sistemą susirasti nugaros atitikimo zonas pasiekiamose vietose: rankų plaštakose ar pėdose.

Sveikatos problemos

Sutrikusi šlapimo pūslės meridiano veikla gali žmogui sukelti labai daug sveikatos problemų įvairiose kūno dalyse: galvoje (plaukų sausumas, pleiskanos, plikimas, galvos skausmai kaktos, viršugalvio ir pakaušio srityse, viršutinio voko patinimas); kakle (kaklo įtampa, „kalnelis” septintojo kaklo slankstelio vietoje, kaklo slankstelių problemos); stubure (stuburo iškrypimas, nugaros skausmai, centrinės nervų sistemos sutrikimai); dubens srityje (inkstų ir šlapimo pūslės ligos, juosmens srities įtampa, hemorojus, furunkulai sėdmenų srityje); kojose (venų išsiplėtimas, įtampa blauzdų srityje, mėšlungis, mažojo pirštelio deformacija), kraujotakos sistemoje (hipertonija arba hipotonija).

Šis meridianas turi labai glaudų ryšį su lytinių organų funkcijomis (su prostata ir gimda), nes meridiano trajektorijoje galime rasti daugelį erogeninių zonų, kurias dar galima stimuliuoti ne tik švelniu palytėjimu pirštų galiukais, bet ir tepti praskiestais eteriniais aliejais; didelį vaidmenį ši sistema vaidina gimdymo aktyvumo stiprinimui.

Meridiano charakteris

Visa Vėžio sukaupta gyvenimo variantų įvairovė suteka į šlapimo pūslės meridianą. Išsitiesina nugara, krūtinės ląsta išsiplečia. Esant šlapimo pūslės meridiano fazei, žmogui po įkvėpimo tiesiog nesinori iškvėpti. Šlapimo pūslė atsiveria ir skysčiai išmetami iš organizmo. Jeigu procesas pagreitintas, tai skysčiai iš organizmo išmetami per limfą, prakaitą.

Todėl jeigu įeisite į Liūto fazę, iš karto kūne pajusite lengvumą, nors ir svertumėte šimtą kilogramų.

Liūto figūra gali būti stambi, apvali, su neįtrauktu į vidų pilvu, bet būtinai pakelta ir išpūsta krūtinės ląsta.

Jeigu užsitonizuosite šlapimo pūslės meridianą, jus apims toks jausmas, tarsi išorinis pasaulis, kiekvienas žmogus, medžiai, dangus, upė – viskas esate jūs pats. Jūs prarasite pojūtį „aš” ir susiliesite su išoriniu pasauliu į vieną visumą. Kartu ištirpsta ir visos ką tik slėgusios gyvenimo problemos. Dabar išorinis pasaulis ir jūs – viena visuma. Ne veltui ši fazė yra vadinama išminčių faze.

Įsivaizduokite, kad natūraliai, be jokių išsigalvojimų, čia ir dabar jaučiate, kad kitas žmogus – tai jūs pats, dangus – jūs pats, žolė ir debesys esate jūs pats. Kai ateina toks pojūtis, užlieja nenusakomas žodžiais meilės jausmas visam jus supančiam pasauliui. Todėl ši fazė dar vadinama meilės faze.

Esant šlapimo pūslės meridiano fazei, žmogus myli vienu aprėpimu, viską aplinkui iš karto, niekam neatiduodamas pirmenybės, o ir ši meilė nepavydi. Esančiam Liūto fazėje nėra sąvokų „geriau ir blogiau”. Liūtas nesižvalgo į praeitį ir ateitį, nes praeities jau nebėra, o rytojus dar neišaušo. Liūtas visada gyvena čia ir dabar. Jis viską daro iš meilės ir nelaukia dėkingumo.

Pojūčiams pagyvinti

Štai pora eterinių aliejų mišinių receptų, pagyvinančių ir paįvairinančių mūsų erotinius pojūčius, nes ir ši sfera reikalauja nuolatinio atsinaujinimo: į 10 ml bazinio aliejaus (vynuogių kauliukų, simondsijų, migdolų kauliukų ir pan.) įlašinkime po lašą ylag-ylango, rožių, jazmino ir melisos aliejų arba į tą patį kiekį bazinio aliejaus įlašinkine ylang-ylango, kardamono, pačiulio ir muskato aliejaus. Jeigu nepasiseka surasti visų aliejų, galima pasitenkinti bent vienu, bet tada reikėtų į 10 ml lašinti kokius tris lašus.

Per nugarą, darydami klasikinį, taškinį ar tiesiog atpalaiduojantį masažą, galime harmonizuoti ir kitų kūno sistemų sutrikimus

Sutrikusi šlapimo pūslės meridiano veikla gali žmogui sukelti labai daug sveikatos problemų įvairiose kūno dalyse

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.