Užmiršę prižiūrėti verdamus arba kepamus pietus klaipėdiečiai neretai sukelia gaisrus.
Sekmadienį vakare Liubeko gatvės 21 namo gyventojas užkaitė puodą su aliejumi ir, sudėjęs fri bulvytes, nuėjo į kitą kambarį žiūrėti televizoriaus.
Neprižiūrimi maisto produktai užsidegė. Gaisro metu apdegė viryklė ir garų surinktuvas, aprūko virtuvės sienos ir lubos.
Paliktus be priežiūros ir todėl prisvilusius maisto produktus ugniagesiams tenka gesinti po kelis kartus per mėnesį.
Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresnysis specialistas Antanas Pocius sakė, kad neretai prižvelgti verdamą arba kepamą maistą užmiršta išgėrę asmenys arba vaikai.
Pašnekovas prisiminė, kaip kartą ugniagesiams teko gesinti prisvilusias kiaulės ausis, kurias viręs neblaivus asmuo nuėjo pamiegoti.
Kai kaimynų iškviesti gelbėtojai nuvyko į nurodytą butą, kiaulės ausis viręs klaipėdietis ugniagesius įsileido ir grįžo atgal į lovą.
Gaisrą užgesinę ugniagesiai išvėdino kambarius ir išvažiavo, palikę šeimininką tebemiegantį.
Kartais gaisrai virtuvėje kyla ir gaminant produktus su atvira liepsna.
Paskutinįsyk toks gaisras įvyko liepos 27-ąją S.Daukanto ir Manto gatvių sankryžoje esančių „Nesė Casino” lošimo namų virtuvėje. Tada gaisras kilo, kai japonas virėjas atvira liepsna bandė pagaminti patiekalą ir nuo ugnies užsidegė garų surinktuve likę riebalai.