Kauniečiams siūloma pasidalyti aerodromą

Buvęs Seimo narys, Kauno miesto tarybos Socialdemokratų frakcijos narys Kęstutis Kriščiūnas siūlo išparceliuoti sklypais Aleksoto S.Dariaus ir S.Girėno aerodromą ir taip grąžinti žemę prieškario savininkų palikuonims.

Kaune savo prieškario sklypų laukia 3000 pretendentų, tačiau laisvos valstybinės žemės beveik nėra, rašo „Respublika”.

Anot K.Kriščiūno, žemės yra. Tik ši laisva žemė – 200 ha – atsidūrusi oro uosto teritorijoje arba skirta būsimam Marvelės krovinių uostui prie Nemuno upės. Oro uosto pakraštyje esantis 6,7 ha sklypas taip pat jau skirtas aukštųjų technologijų miesteliui „Technopolis”. Šį projektą finansuoja Europos Sąjunga.

„Tos neužstatytos teritorijos galėjo būti grąžinamos savininkams. Konstitucinis Teismas išaiškino, kad savininkai turi pirmumo teisę, tačiau žmonėms trukdoma ta teise pasinaudoti. Atgavusieji sklypus galėjo juos parduoti krovinių uosto ar „Technopolio” statyboms už rinkos kainą”, – piktinosi K.Kriščiūnas.

Miesto politiko teigimu, nors Kaune laisvos žemės trūksta, miesto savivaldybės administracija atstovauja verslo interesams. Verslininkams pardavinėjami sklypai daugiabučių statyboms. „Atsirado terminas „laisva valstybinė žemė”, o tokios iš principo negali būti”, – kalbėjo K.Kriščiūnas.

Socialdemokratas atkreipė dėmesį, kad Kauną valdanti Sėkmės koalicija, susidedanti iš konservatorių, liberalų, jaunalietuvių ir krikdemų, žadėjo skirti ypatingą dėmesį nuosavybės grąžinimui. Tačiau esą elgiasi atvirkščiai.

Kauno savivaldybės administracijos direktorius konservatorius Arūnas Keserauskas sakė esąs nustebintas K.Kriščiūno minčių. „Tai fantastika, netelpanti į jokias ribas. Savivaldybė turi pasilikti laisvos žemės visuomenės poreikiams. Užtikrinti viešąjį interesą. Garantuoti, kad mieste liks plotų, skirtų laisvalaikiui. Jei Kaunui nereikia krovinių uosto, naujų technologijų – toks miestas neturi perspektyvų. Bus atsilikęs. K.Kriščiūnas galvoja ne apie kauniečius, bet nori sukelti destrukciją”, – tvirtino A.Keserauskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.