E.Jankausko likimas dar neaiškus

Vakar buvo paskutinė diena, kai Lietuvos A lygos futbolo klubai galėjo registruoti naujus žaidėjus.

Pastarosiomis dienomis didelį ažiotažą sukėlė žinia, kad tituluočiausias Lietuvos futbolininkas Egdaras Jankauskas treniruojasi Vilniaus „Vėtros” klube, bet 32 metų Lietuvos rinktinės puolėjas šioje komandoje kol kas neregistruotas.

Vis dėlto išlieka bent jau teorinė galimybė, kad dar šį sezoną E.Jankauskas gali atstovauti kuriam nors Lietuvos klubui. Mat jis turi laisvo agento statusą. Tarptautinė futbolo federacijų asociacija (FIFA) tokio statuso profesionaliems futbolininkams paprastai leidžia būti registruotiems papildomai, kai žaidėjų perėjimo laikotarpis jau būna pasibaigęs.

Pats E.Jankauskas „Lietuvos žinioms” yra sakęs, kad nori tęsti karjerą. Puolėjas turi kelių užsienio klubų pasiūlymų, todėl per porą savaičių paaiškės, kur jis žais. Beje, daugelyje Vakarų Europos šalių futbolininkų perėjimo laikas baigiasi tik rugsėjo 1-ąją.

Vakar „Vėtra” ketino įregistruoti du naujus puolėjus – rusą Denisą Malininą (atstovavo „Nikos” komandai) ir gruziną Vachtangą Kvarcheliją (iš „Tbilisi” klubo).

Vilniaus „Žalgiris” taip pat turi naują puolėją. Šis sostinės klubas pasirašė kontraktą su Makedonijos jaunimo rinktinės nariu Cvetanu Čiurinovičiumi. Kiek anksčiau „Žalgirį” papildė puolėjas iš Slovakijos Janas Kožiakas, pastarąjį sezoną nedaug rungtyniavęs Vokietijos Drezdeno „Dynamo” ekipoje.

Į „Žalgirį” grįžo gynėjas iš Kamerūno Bertrand’as Ngapounou. Tačiau, klubo atstovų teigimu, jo paslaugų greičiausiai bus atsisakyta, nes kamerūnietis pasielgė neetiškai. Buvo sutarta, kad B.Ngapounou dalyvaus Rusijos pirmosios lygos komandos peržiūroje, bet futbolininkas savavališkai išvyko į Rumunijos Galačio „Otelul”, kuriam atstovauja Lietuvos rinktinės vartininkas Paulius Grybauskas ir puolėjas Tadas Labukas. Rumunijos žiniasklaida jau buvo išplatinusi informaciją, kad „Otelul” su B.Ngapounou pasirašė kontraktą, bet paaiškėjo, kad ši žinia neatitinka tikrovės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.